Makine ile Türk kahvesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Makine ile Türk kahvesi nasıl yapılır?
  2. Cezve kahve nasıl yapılır?
  3. Cezvede kahve nasıl köpürür?
  4. Korkmaz Türk kahve makinesi nasıl temizlenir?
  5. Cezve kahve makinesi nasıl temizlenir?

Makine ile Türk kahvesi nasıl yapılır?

Öncelikle kahveyi, şekeri ve suyu makinenin içerisine alarak iyice karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Homojen bir kıvam aldığında, makinenin tuşuna basabilirsiniz. Bu esnadan sonra kahveyi gerekmediği sürece karıştırmayın. Kenarlardan köpükler çıktığında ilk aşamadaki kahvenin yarısını fincana dökün.

Cezve kahve nasıl yapılır?

Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar.

Cezvede kahve nasıl köpürür?

Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Korkmaz Türk kahve makinesi nasıl temizlenir?

Bunun için yarısı su, yarısı sirkeden oluşan sirkeli su karışımını hazneye dökün ve makineyi çalıştırın. Bir süre sonra makineyi kapatın ve yarım saat kadar sirkeli suyla bekletin. Ardından hazneyi boşaltıp, sirke kokusunun gitmesi için bu defa, temiz suyla doldurarak çalıştırın.

Cezve kahve makinesi nasıl temizlenir?

Su haznesi bulunmayan makinelerin temizliği günlüktür ve çok kolaydır. Makinenizin dış yüzeyini, az miktarda deterjan ile köpürttüğünüz nemli bir bezle silebilirsiniz. Makinenizin cezve giren haznesinin tüm iç yüzeyini de kuru bir bezle silerek temizlemeniz mümkündür.