Bol su içmek enfeksiyonu yok eder mi?

İçindekiler:

  1. Bol su içmek enfeksiyonu yok eder mi?
  2. Enfeksiyon bol su içerek geçer mi?
  3. Idrar yolu enfeksiyonu olan ne kadar su içmeli?
  4. Su içmek hastalıklardan korur mu?

Bol su içmek enfeksiyonu yok eder mi?

Akut sistitin özellikle kadınların kaçınılmaz hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, günde 6 ya da 8 bardak su içmenin idrar yolu enfeksiyonlarından koruduğunu söylüyor.

Enfeksiyon bol su içerek geçer mi?

Bülent Oktay, "Bu enfeksiyonlar sıklıkla çocukluk ve yaşlılık dönemlerinde gözleniyor. Gençlik dönemlerinde ise çoğunlukla cinsel ilişki sırasından mikrop kapılmasıyla oluştuğu biliniyor. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı bol bol su içmek çokönemlidir" dedi.

Idrar yolu enfeksiyonu olan ne kadar su içmeli?

İdrar yolu enfeksiyon riskini azaltmak için özellikle genital bölge hijyenine dikkat etmek gerekir. Tuvaletten sonra genital bölgede önden arkaya doğru temizlik yapılmalıdır. Sık idrar yapılarak bakterilerin mesaneden uzaklaştırılması sağlanabilir. Bunun için günde 6-8 bardak su içmek faydalı olacaktır.

Su içmek hastalıklardan korur mu?

Oturarak içince su önce midede birikir, içinde mikrop varsa ölür ve daha sonra oniki parmak bağırsağına geçer. Oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dahil birçok bulaşıcı hastalıktan korunmuş olur. Halkımıza su içmeyi öğretebilirsek obezite başta olmak üzere çok sayıda hastalığın önüne geçmiş oluruz.