Kırmızının eş anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kırmızının eş anlamı ne demek?
  2. Al kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Kırmızı AK eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  4. Al neyin es Anlamlisi?
  5. Eş anlamlı AK ne demek?
  6. Kara ve AK eş anlamlı mıdır?
  7. AK eş seslisi ne?
  8. AK beyaz mı kırmızı mı?

Kırmızının eş anlamı ne demek?

Kırmızı kelimesi ile aynı anlama gelmekte olan eş anlamlı kelime aşağıdaki gibidir. Kırmızı sözcüğünün günümüzdeki eş anlamlı olan kelimesi al sözcüğü olmaktadır.

Al kelimesinin zıt anlamı nedir?

Alın Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? Alın karşıt anlamı olan kelime verdir. Al emir kipi kullanılarak yapılmış bir fiil olarak kullanıldığında karşılık gelen kelime ver kelimesidir. Al bir renk olarak kullanıldığında ise karşılık gelen kelime karadır.

Kırmızı AK eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Kırmızı kelimesinin bilinen bir zıt anlamı bulunmamaktadır. Ancak günümüzde kırmızı kelimesinin zıt anlamlısı olarak BEYAZ ve AK kelimeleri kullanılıyor.

Al neyin es Anlamlisi?

AL EŞ ANLAMLISI NEDİR? Al kelimesinin ilk ve en bilinen eş anlamlısı kırmızıdır. Kırmızı kelimesi al kelimesinin yerine kullanılabilir ve anlam bütünlüğü kaybolmaz. Al kelimesinin diğer eş anlamlıları ise; tuzak, hile, düzen, aldatma, kızıl ve allık kelimeleridir.

Eş anlamlı AK ne demek?

Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Birbirlerinin yerine kullanılabildikleri için aynı anlama karşılık gelmektedir. Bu durumda ak sözcüğünün eş anlamlısı “beyaz” sözcüğüdür. Dilimizde birbirinin yerine kullanılan eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır.

Kara ve AK eş anlamlı mıdır?

Ak kelimesinin zıt anlamlısı, kelimenin kendisi kadar çok sık kullanılmaktadır. Bununla beraber ak kelimesinin zıt anlamlısı; karadır. Ak ile kara kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak belirtilmiştir.

AK eş seslisi ne?

EŞ SESLİ KELİMELER TABLOSU
SözcükAnlamıEş Seslisi
akbeyazak-
yemekaş-
atbeygir, at hayvanıat-
43 satır daha

AK beyaz mı kırmızı mı?

Ak sözcüğünün eş anlamlısı aslında sıklıkla kullandığımız beyaz sözcüğüdür. Türk Dil Kurumu da resmi sitesinde ak sözcüğünün eş anlamlısını süt, kar vb.nin rengi, beyaz, siyah ve kara karşıtı şeklinde belirtmiştir.