Evde teravih namazı kaç rekat kılınır diyanet?

İçindekiler:

  1. Evde teravih namazı kaç rekat kılınır diyanet?
  2. Evde teravih kac rekat kilinir?
  3. Tek başına teravih namazı nasıl kılınır?
  4. Teravih namazını imam nasıl kıldırır?

Evde teravih namazı kaç rekat kılınır diyanet?

Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât kılınması hâlinde de sünnet yerine getirilmiş olur.

Evde teravih kac rekat kilinir?

Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât kılınması hâlinde de sünnet yerine getirilmiş olur.

Tek başına teravih namazı nasıl kılınır?

Tek başına evde teravih namazı nasıl kılınır?

  1. Rekat. Sırasıyla "Sübhaneke duası" okunur, "Euzü besmele" çekilerek "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okunur. ...
  2. Rekat. ...
  3. Rekat. ...
  4. Rekat.

Teravih namazını imam nasıl kıldırır?

Sonra imam, müezzin veya cemaatten biri teravih namazına başlanacağını duyurur.İmam "niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya", cemaat de "niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" şeklinde niyet ederek iftitah tekbiri alınıp namaza başlanır.