Bulgaristan pasaportu ile nereye gidilir?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan pasaportu ile nereye gidilir?
  2. Bulgaristan vatandaşı olmak kaç para?
  3. Bulgaristan oturum izni kaç günde çıkar?
  4. Bulgaristan kimlere vatandaşlık veriyor?
  5. Çifte vatandaşlık kimler alabilir?
  6. Dedem Bulgaristan Göçmenleri Bulgar vatandaşı olabilir mi?
  7. Bulgaristan göçmenleri nasıl çifte vatandaş olabilir?
  8. Bulgaristan göçmenleri olup Bulgar vatandaşı olabilir mi?
  9. Bulgaristan Göçmenleri aslen nereli?
  10. Bulgaristan'dan doğum belgesi nasıl alınır?
  11. Bulgaristan Liçna kart nasıl alınır?
  12. Tabiiyet beyannamesi nereden alınır?
  13. Muhacırlık belgesi nereden alınır?
  14. Tabiiyet belgesi nedir?
  15. Muhacir kayıtlarına nasıl ulaşılır?
  16. Muhacir kayıtları talep formu nereye gönderilir?
  17. Bulgaristan isim denklik belgesi nereden alınır?

Bulgaristan pasaportu ile nereye gidilir?

Diplomatik Pasaportlar için Vizesiz Seyahat Ek olarak, diplomatik Bulgar pasaportu olanlar şu ülkelere vizesiz seyahat edebilir: Çin. Moğolistan. Kuzey Kore.

Bulgaristan vatandaşı olmak kaç para?

Yatırımcılara Bulgaristan'da oturum izni imkânı Yatırımcılar İçin Vatandaşlık : Bulgaristan'da 512 bin Euro'luk yatırım yapan Türk vatandaşları Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı elde edebiliyor. Bu kişilerin öncelikle Bulgaristan'da yatırımcı statüsü kazanması gerekiyor.

Bulgaristan oturum izni kaç günde çıkar?

Her başvuru sahibi durumuna uygun evraklar hazırlayarak Bulgaristan Konsolosluklarına dosyasını ibraz eder. İşlem sonuçlanma süresi yaklaşık 45 gündür. Verilen süreler daha uzun ya da daha kısa olabilmektedir. Bulgaristan oturma izni başvurularını değerlendirme yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır.

Bulgaristan kimlere vatandaşlık veriyor?

Bulgaristan yasaları, Bulgaristan'da doğan ve halen Bulgaristan vatandaşı olan veya vatandaşlıktan çıkan kişilere ve onların çocuklarına vatandaşlık hakkı veriyor. Bu kişi vefat etmiş olsa dahi çocukları vatandaşlık hakkından faydalanabiliyor. Daha sonra bu kişilerin çocukları da başvurarak çifte vatandaş olabiliyor.

Çifte vatandaşlık kimler alabilir?

Ancak annenin, babanın, dedenin, anneannenin ya da babaannenin 'Yunan kimliği' olan kişilere vatandaşlık yolu açılabiliyor. Çifte vatandaşlık almak isteyen kişiler bizzat kendileri ya da bu işi yapan hukuk büroları aracılığıyla ülkelerin Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak.

Dedem Bulgaristan Göçmenleri Bulgar vatandaşı olabilir mi?

Vatandaşlığını alanlar ise çocuklarını ve torunlarını Bulgaristan vatandaşlığına geçirebiliyor. Yani dedeniz veya dedenizin babası Bulgaristan'dan göç etmiş biriyse, geçmişte orada yaşadığını kanıtlayacak belgeleri hazırlamanız durumunda Bulgar vatandaşlığı alma hakkınız vardır.

Bulgaristan göçmenleri nasıl çifte vatandaş olabilir?

Alınan vize ile ülkeye giriş yapıldığı anda Yabancılar Şubesinden bir oturum kartı başvurusu yapılmalıdır. Kişiler süresiz oturum kartı ile Bulgaristan'da 5 yıllık ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık alma hakkına sahip olmaktadır.

Bulgaristan göçmenleri olup Bulgar vatandaşı olabilir mi?

Bulgaristan'dan göç ederek şu anda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı bulunur. ... Eğer kişi hala Bulgaristan vatandaşı ise kimlik başvururusu yapabilir. Önce anne/ baba Bulgar vatandaşı olmalıdır. Daha sonra anne/baba üzerinden çocukları da başvuru yapabilir.

Bulgaristan Göçmenleri aslen nereli?

Bu Türkler ağırlıklı olarak Avşar boyundan gelmektedirler. Menşeleri,günümü Maraş, Adana, Antep ,Halep, Malatya, Sivas'ın güney ilçeleri, Mersin, Niğde, Kırşehir illerinden iskan edilen Türkmenlerdir. Güney Bulgaristan'da Orta ve Güney Anadolu şivesi hakimdir.

Bulgaristan'dan doğum belgesi nasıl alınır?

Doğum belgesi çıkartacağız: Çocuğa ait Bulgar kimlik numarası ile Bulgaristan vatandaşı olan anne / babanın bağlı olduğu şehrin İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne doğum belgesi çıkartma için başvuru yapacağız. Doğum belgesi yaklaşık 30 gün içerisinde çıkmaktadır. Bu belge ile çocuğa kırmızı pasaport başvurusu yapılabilir.

Bulgaristan Liçna kart nasıl alınır?

Liçna karta için gerekli evraklar temin edildikten ve başvuru ücreti yatırıldıktan sonra konsolosluk birimine şahsen başvuru yapılır. Türkiye'de yaşayan Bulgar vatandaşlarının konsolosluğa yaptıkları başvuru sonucunda işlem süresi yaklaşık 90 gündür.

Tabiiyet beyannamesi nereden alınır?

TABİİYET BELGESİ : Tabiiyet belgesi nereden alınır ? Bu belge de Nüfus Müdürlüklerinden veya Devlet Arşivleri'nden temin edilebilecektir. Bu belge göç ederek gelmiş kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihte Türk makamları tarafından düzenlenmiş bir kayıt belgesidir.

Muhacırlık belgesi nereden alınır?

MUHACİR KAĞIDI : Muhacir Kağıdı, nüfus müdürlüklerinden veya Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden temin edilecektir. Bu belge de Tabiiyet Belgesi gibi, kişinin göç ederek Türkiye'ye giriş yaptığı tarihi, kimlerle giriş yaptığı, doğum tarihleri gibi bilgileri içerir.

Tabiiyet belgesi nedir?

Tabiiyet beyannamesi kişinin göç ederek Türkiye'ye giriş yaptığı tarihte Türk makamları tarafından düzenlenmiş bir kayıt belgesidir. Bu belge göçmen olarak gelmiş kişilerin hangi isim ve soy ismini aldığını gösterir.

Muhacir kayıtlarına nasıl ulaşılır?

Başbakanlık Devlet Arşivleri'nden "Mübadil/Muhacir Belgeleri" Nasıl İstenir?

  1. Kayıtlı bulunduğunuz yerin, Nüfus Müdürlüğüne başvurarak, dedeleriniz-nineleriniz dahil tüm aile büyüklerinizi gösteen Vukuatlı Nüfus Kaydı'nı alıyorsunuz. ...
  2. Nüfus-TC Kimlik kartınızın, arkalı/önlü bir adet fotokopisini çektiriyorsunuz.

Muhacir kayıtları talep formu nereye gönderilir?

İndirdiğiniz formu doldurup Devlet arşivlerine PTT Kargo veya diğer kargo firmaları ile gönderebilirsiniz. Yoğunluk süresine göre dönüş süresi değişecektir. Ortalama 3-4 ay sürmektedir.

Bulgaristan isim denklik belgesi nereden alınır?

İsim denklik belgesi, başvuru sahibinin yerleşim yerindeki İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınır. 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru talepleri kabul edilmemektedir. Başvuru sahiplerinin, ilgili başvurularını ve dilekçelerini yerleşim yerinin İlçe Nüfus Müdürlüğüne sunmaları gerekir.