Kar lastiği takmamanın cezası ne kadardır?

İçindekiler:

  1. Kar lastiği takmamanın cezası ne kadardır?
  2. Kış lastiği şahsi araçlarda zorunlu mu?
  3. 2020 kış lastiği hangi araçlara zorunlu?
  4. Kış lastikleri ne zaman çıkar?
  5. Sehirlerarasi kış lastiği zorunlu mu?
  6. Kış lastiği en az kaç tane alınmalı?

Kar lastiği takmamanın cezası ne kadardır?

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR 2021? Karayolları trafik kanunda belirtildiği şekilde 2021 yılı için kış lastiği cezası 835 TL'dir. Kesilen ceza 15 gün içerisinde ödenirse % indirim uygulanarak 626,75 TL ödenir. Ceza puanı ise 10'dur.

Kış lastiği şahsi araçlarda zorunlu mu?

KIŞ LASTİĞİ "HUSUSİ" DEĞİL, "TİCARİ" ARAÇLARDA ZORUNLU Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

2020 kış lastiği hangi araçlara zorunlu?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin, ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.

Kış lastikleri ne zaman çıkar?

Bu kış 1 Aralık 2020'de başlayan ve kurala uekymayan araç sürücülerine 885 lira ceza kesilen kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan Perşembe günü sona erecek.

Sehirlerarasi kış lastiği zorunlu mu?

İşte, kış lastiği ne zaman takılır sorusunun cevabı Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta başladı, gereğini yapmayanlara 776 lira ceza verilecek. ... Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 'e kadar devam edecek.

Kış lastiği en az kaç tane alınmalı?

SORU: Kış lastiğinin sadece çekiş olan tekerleklere takılması yeterli midir? HAYIR ! Kış lastikleri dört tekerleğe de takılmalıdır, çünkü aracın en kısa mesafede durması hareket edebilmesinden daha önemlidir. İyi bir fren performansı ve kararlılık için 4 tekerlekte de Kış Lastiği şarttır.