Pismis bozuk et yenirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Pismis bozuk et yenirse ne olur?
  2. Bozulmuş et yiyince ne olur?
  3. Kokmuş et nasıl giderilir?
  4. Kokmuş ete ne yapabiliriz?

Pismis bozuk et yenirse ne olur?

Bozulmuş et ateş, kusma, mide krampları ve ishal gibi semptomlara neden olan gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu patojenik bakteriler içerebilir. Ette en yaygın bulunan zararlı bakteriler Salmonella ve Shiga toksin üreten E. coli'dir.

Bozulmuş et yiyince ne olur?

Gıda zehirlenmesi, mikroorganizmalar ya da bakteri toksinleri nedeniyle bozulmuş yiyeceklerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkar. Besin zehirlenmesi için tipik belirtiler mide ağrısı, ishal ve kusmadır. Hafif zehirlenmeler genellikle birkaç gün içinde kendi kendine iyileşir.

Kokmuş et nasıl giderilir?

Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Kokmuş ete ne yapabiliriz?

Et kokusunu en iyi şekilde bastıran koku, tarçın ve karanfil kokusudur. Evinizi havalandırırken ocağa küçük bir tencereye bir çay kaşığı kadar toz tarçın ve 1 çay bardağı su koyun. Kısık ateşte ısınan su sayesinde eviniz mis kokacak. Yemek pişerken bir kapta sirkeli su bulundurun.