Doğum parası e devletten nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Doğum parası e devletten nasıl bakılır?
  2. Doğum yardımı başvurusu kaç günde yatar?
  3. Süt parası alınmazsa ne olur?
  4. E devlet süt parası başvuru nasıl yapılır?
  5. Emzirme yardımı ne kadar?

Doğum parası e devletten nasıl bakılır?

E-devlet Kapısı üzerinden sorgulama yapabilmeniz için Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Doğum Yardımı Başvuru Sorgulama ekranından kimlik doğrulaması yapmanız gerekir. Kimlik doğrulaması yapabilmek için ise sonra E-Devlet şifresine ihtiyaç vardır.

Doğum yardımı başvurusu kaç günde yatar?

Doğum parası, başvurudan 55 gün sonra yatırılır. Örneğin Nisan aynın 1'inde doğum parası almak için başvuru yapan bir anne Mayıs ayının 25'inde doğum parasını teslim alır. Doğum parası, başvuru tarihini takip eden ayın 25. İnde PTT şubelerinden teslim alınır.

Süt parası alınmazsa ne olur?

Yapılan düzenlemeye göre anne ya da babaya ödenen süt parası, 149 TL'den 180 TL'ye çıktı. Emzirme ödeneğinin 5 yıl içinde alınmaması durumunda ise hak düşüyor. ... Ancak anne eğer çalışmıyorsa bu kez sigortalı olan eşi bu parayı alabiliyor. Eş kendi namına iş yapıyorsa yani Bağ-Kur'lu ise yine emzirme ödeneği veriliyor.

E devlet süt parası başvuru nasıl yapılır?

Süt parası yardım ödeneğini almak istiyorsanız e devlet üzerinden Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama kısmına İban numaranız ve bankanızın bilgilerini tanımlamanızla birlikte SGK sistemlerinde aynı şekilde görüntüleyip bu hesaba yatıracaktır.

Emzirme yardımı ne kadar?

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanacak erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır. ...