Pirinc suyu maskesi kaç günde bir yapılır?

İçindekiler:

  1. Pirinc suyu maskesi kaç günde bir yapılır?
  2. Yüz için pirinç maskesi nasıl yapılır?
  3. Pirinc suyuyla nasil Beyazlanir?
  4. Pirinç suyu nasıl çıkarılır?
  5. Pirinç suyu neye iyi gelir?
  6. Cildi ne güzelleştirir?

Pirinc suyu maskesi kaç günde bir yapılır?

Pirinçleri öğütüp toz haline getirin. Toz halindeki pirinç ile sütü bir araya getirin ve iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa yapabilirsiniz.

Yüz için pirinç maskesi nasıl yapılır?

Pirinç maskesi tarifi ise şu şekildedir:

  1. 3 yemek kaşığı pirinç
  2. 1 yemek kaşığı süt.
  3. 1 yemek kaşığı bal.
  4. 3 yemek kaşığı pirinç kaynatılır.
  5. Süzülen su içerisine süt ve bal eklenir.
  6. Ardından bu karışım yüze dairesel hareketlerle yedirilir.
  7. Kuruyan maske pirinç suyu ile yıkanarak temizlenir.

Pirinc suyuyla nasil Beyazlanir?

Bir kaseye pişmemiş pirinci ekleyin ve suda bekletin. Suyu hafifçe karıştırın. Pirinç suyu bulutlu bir hal alınca bu suyu süzerek başka bir kaseye alın. Pirinç suyunu pamuk ile tonik gibi veya yüzünüzü yıkayarak cildinizi temizlemek için kullanabilirsiniz.

Pirinç suyu nasıl çıkarılır?

Pirinçleri bir kasenin içerisine alın ve üzerine su doldurun. Elinizle pirinçli suyu karıştırın. Su dalgalı bir hal alınca pirinçleri süzüp suyu başka bir kaseye aktarın. İşte, pirinç suyunuz hazır.

Pirinç suyu neye iyi gelir?

Pirinç suyu, toksinlerin cildinizden atılmasını sağlayarak cilt esnekliğini arttırır ve enflamasyonu önler. Uzun süreli kullanımda ise cilt tonunu açarak yaşlanmaya bağlı lekeleri ve hiperpigmentasyonu önler. Bir pamuğu suyla seyreltilmiş pirinç suyuna batırıp temizlediğiniz cildinize tonik olarak uygulayın.

Cildi ne güzelleştirir?

Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.