HB iplik nedir?

İçindekiler:

  1. HB iplik nedir?
  2. Akrilik halı ne demek?
  3. Akrilik halı nasıl anlaşılır?
  4. High Bulk iplik nedir?

HB iplik nedir?

İpliklerin hacimli görünmelerini sağlamak amacıyla fiziksel ve kimyasal olarak işlem görmüş sentetik liflerden elde edilmiş ipliklere hacimli (high bulk) iplikler denir. Filamente kıvrımlar verilerek ipliğin gerçekte düz olan yapısı değiştirilerek yüksek hacimlilik kazandırılır.

Akrilik halı ne demek?

Sentetik bir elyaf olan akrilik, sentetik ürünler içerinde yüne en çok benzeyen üründür. Bu sebeple yapay yün olarak da adlandırılmaktadır. ... Yumuşaklığı ve dokusu ile yüne benzemesi ve fiyatının yün halılara göre daha uygun olması akrilik halının çok tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Akrilik halı nasıl anlaşılır?

Akrilik halıların fiyatı yüne göre daha düşük, polyester halılara göre ise, daha yüksektir. Yumuşaklığı ve dokusu yüne benzer. Salon ve misafir odaları için en çok tercih edilen halı modelleri, akrilik halılardır. Küflenme, rutubete ve aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır.

High Bulk iplik nedir?

İpliklerin hacimli görünmelerini sağlamak amacıyla fiziksel ve kimyasal olarak işlem görmüş sentetik liflerden elde edilmiş ipliklere hacimli (high bulk) iplikler denir. ... Yüksek hacimli iplikler filament veya stapel (kesikli) liflerden üretilebilir. Genellikle akrilik liflerde yaygındır.