Diz fizik tedavi kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Diz fizik tedavi kaç gün sürer?
  2. Fizik tedavide kullanılan elektrik akımı ne işe yarar?
  3. Fizik tedavi kaç seans sürer?
  4. Fizik tedavi zarar verir mi?
  5. SGK kaç seans fizik tedavi?

Diz fizik tedavi kaç gün sürer?

Doktorunuzun belirlemiş olduğu program dahilinde tedavi süresi değişebilir. Genellikle 45-60 dk. arası sürmektedir. Hastalığınızın tanısına göre 15-30 gün arası değişir. Rehabilitasyon gören hastalarda seans gün sayısı daha artabilir.

Fizik tedavide kullanılan elektrik akımı ne işe yarar?

Elektroterapi uygulamasının amacı, ağrıyı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak, vücut işlevlerini iyileştirmektir. Bunun için farklı ve değişik frekanslarda elektrik akımları kullanılır.

Fizik tedavi kaç seans sürer?

Fizik Tedavi'nin ortalama seans süresi 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak rehabilitasyon uygulamaları yapılan ortopedik ve nörolojik hastalıklarda daha da uzun sürebilir. Toplam seans sayısı ise 10 – 30 arasında değişir.

Fizik tedavi zarar verir mi?

Uzman doktor kontrolünde uygulanacak fizik tedavinin zararı yoktur, çoğu zaman hastayı cerrahi müdahale gerekmeden tedavisini sağlar. Uygulanmaması gereken ve dikkatli uygulanması gereken durumlar belirlenerek hastaya uygulanacak fizik tedavi reçetesi uzman doktor tarafından verilir ve takibi yapılır.

SGK kaç seans fizik tedavi?

Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans, iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır.