Taziyede hangi sureler okunur?

İçindekiler:

  1. Taziyede hangi sureler okunur?
  2. Ölen kişinin evinde ne yapılır?
  3. Ölen bir kişinin ardından neden el Fatiha okunur?
  4. Cenaze için ne yapılır?

Taziyede hangi sureler okunur?

"Elhamdülillahillezi kale fi kitabihil kerim. Küllü nefsin zaikatülmevti, sümme ileyna türcaun. Vessalatü vesselamü ala rasuline Muhammedin kale fi şanihi; İnneke meyyitun. Ve ala elihi ve sahbihillezine ize esabethüm musibetün kalu inne lillahi ve inna ileyhi raciune." Meali, "Yarabbel alemin!

Ölen kişinin evinde ne yapılır?

Kesinlikle ölünün arkasından yas tutulmaz, ölünün acı çektiğine inanılır. Cenaze çıkan ev süpürülmez. Evde bırakılan yemek ve içecekler Azrail'in kılıcı değdi inancıyla yenmez, dökülür. Ölü evinde yedi gün yemek yapılmaz.

Ölen bir kişinin ardından neden el Fatiha okunur?

Ölülere Kur'an okuyup ruhlarına sevabını göndermenin hükmü Fatiha için de geçerlidir. Mezar taşlarında ruhuna el-Fatiha yazılması, o mezarı ziyaret edenlerin Fatiha suresini okumalarına vesile olmak içindir. Kuran'ın en faziletli suresi Fatiha olduğu gibi, en faziletli ayeti de Bakara Suresindeki Ayetülkürsi'dir.

Cenaze için ne yapılır?

Cenazenin hastane gasilhanesinde veya cenaze sahibi vatandaşların isteği doğrultusunda camii veya Mezarlıklar Müdürlüğü gasilhanesinde yıkanması, kefenlenmesi, tabuta konulması, cenaze yakınlarının isteği doğrultusunda camii ye nakledilmesi, cenaze namazının kılınması, defin edileceği mezarlığa nakledilmesi, mezar ...