Soya nedir ve faydaları?

İçindekiler:

  1. Soya nedir ve faydaları?
  2. Soya granül nasıl kullanılır?
  3. Soya yağı nasıl elde edilir?
  4. Soya küpü nasıl kullanılır?
  5. Köfteci Yusuf köfteleri soya mı?
  6. Soya kıyması neden yapılıyor?
  7. Vegan lahmacun nasıl yapılır?
  8. Karamelize soya kıyması nedir?
  9. Soya üretimi yasak mı?
  10. Soya Izoflavonları nedir?
  11. Soya fasulyesi nereden temin edilir?
  12. Soya fasulyesi ne kadar sürede yetişir?
  13. Soya fasulyesi Türkiye'de nerede yetişir?
  14. Soya dönüme kaç kg verir?
  15. Soya dekara ne kadar ekilir?
  16. Soya fasulyesi küspesi nasıl yapılır?

Soya nedir ve faydaları?

Soya fasulyesi omega-3 yağları, çoklu doymamış yağ, B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, fitokimyasallar ve liften zengindir. Yaklaşık olarak yüzde 40 protein içerir ve hayvansal proteinlere üstün bir rakip olarak kabul edilir. Bu özelliğinden dolayı vejetaryen beslenmesinde önemli bir yeri vardır.

Soya granül nasıl kullanılır?

NASIL KULLANILIR: 1/3 oranında( 100 g. soyfleks soyaya 300 g. su ilave edilir.) 15-20 dk. bekletilir ve fazla su sıkıldıktan sonra hazır hale gelen granur soya kıyması , istenilen oranda dana veya kuzu kıyması ile karıştırıldığı gibi vejeteryan yemeklerinde tek başınada kullanılabilir.

Soya yağı nasıl elde edilir?

En çok yağ üretilen ülkeler arasında ABD, Brezilya, Çin ve Arjantin yer almaktadır. Soya fasulyesi tanelerinin fiziksel işlemlerden ve organik çözücülerden geçerek elde edilen yağ türüne ham soya yağı adı verilir. Bu yağ rafine edildikten sonra yemeklik olarak mutfaklarda yer alır.

Soya küpü nasıl kullanılır?

1 ölçü soya granülünü 2 ölçü suda 30 dakika bekletin, sonra suyunu iyice sıkın. Kıymanın kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.

Köfteci Yusuf köfteleri soya mı?

Ürünlerinizde Soya Kullanıyor Musunuz ? Ürünlerimizin tamamı Avrupa standartlarındaki Türkiye'nin ilk ve tek köfte fabrikası olan Bursa Yenişehir fabrikamızda Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gıda mühendisleri kontrolünde üretilmektedir. Ayrıca ürettiğimiz ve sattığımız her üründen aylık olarak numuneler alınmaktadır.

Soya kıyması neden yapılıyor?

Soya proteini tane yapısına göre kıyma veya kuşbaşı şeklinde olabilir. Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmına bir dizi özel işlemler uygulanarak, basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılıp et dokusu kazandırılması ile elde edilen doğal ve katkısız bir üründür.

Vegan lahmacun nasıl yapılır?

Vegan Lahmacun Tarifi Yapılışı Soya kıymasına altında su birikecek kadar azar azar sıcak su ekliyoruz ve 15 dk suyu çekmesini bekliyoruz. Soğan, domates ve maydanozu ince ince kıyıyoruz. 15 dk sonunda soya kıymasının suyunu elimizle sıkarak bir kaba alıyoruz ve diğer iç harç malzemeleriyle birlikte karıştırıyoruz.

Karamelize soya kıyması nedir?

Karamelize Soya Granül - Soya Kıyması 300gr (VGNBKL288) Ürün stoklarımızda kalmamıştır. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: Soya proteini tekstüre edilmiş (proteini artırılmış) yağsız soya ununun basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılması ile elde edilen doğal ve katkısız bir üründür. ... Genetiği değiştirilmemiş soyadan üretilmiştir.

Soya üretimi yasak mı?

(3) Köftede hayvansal olmayan proteinler, nişasta, soya ve soya ürünleri kullanılamaz. Ancak baharat, ekmek ve galeta unu kaynaklı nişasta ve bitkisel protein miktarının toplamda % 5'i aşmaması gerekir.

Soya Izoflavonları nedir?

Soya Isoflavones nedir? Soya Isoflavones kadınlık hormonu östrojen benzer bir kimyasal yapıya sahip bitki bileşikleridir.

Soya fasulyesi nereden temin edilir?

Kuru soya fasulyesi olarak gurme dükkanlarda da satılır veya açık haliyle bakliyat satan dükkanlardan alınabilir. Kuru halinin yanında taze haliyle de mutfaklarda yer edinen soya fasulyesi eylül ve ekim aylarında semt pazarlarında ve manavlarda bulunur.

Soya fasulyesi ne kadar sürede yetişir?

Bölgemizde yapılan soya araştırmalarında, bölgeye uygun çeşitlerin yetiştirme süreleri 95-120 gündür. Sıcak ve yaz mevsimi nisbeten uygun geçen yöremizde bu çeşitler arasında yetişme süreleri 110-120 gün olanlar, bölgemizin diğer yörelerinde ise olgunlaşma süreleri kısa olan çeşitler tercih edilmelidir.

Soya fasulyesi Türkiye'de nerede yetişir?

Ürün Projesi ile, Ege ve Akdeniz bölgelerinin sulanır alanlarında yetiştirilmeye başlanılan soyanın tarımı bugün için ağırlıklı olarak Çukurova Bölgesinde yapılmaktadır. Adana ve Osmaniye illeri, Türkiye soya üretiminin % 80-85'ini karşılamaktadır.

Soya dönüme kaç kg verir?

Ortalama dekar başına 450-550 kilogram arasında verim alınıyor.

Soya dekara ne kadar ekilir?

Soya fasulyesi iyi hazırlanmış bir tohum yatağına 2-3 cm derinlikte ekilmelidir. 1 dekarda yaklaşık 40-45 bin bitki bulunmalıdır. Bu duruma göre sıra arası ve üzeri mesafeleri 70x3, 60x4 veya 50x5 cm olur. Eğer makine ile sıra arası işleme güçlük yaratmazsa sıra arası 40-45 cm de olabilir.

Soya fasulyesi küspesi nasıl yapılır?

Soya Fasulyesi Küspesi, solvent ile ekstraksiyon işlemi yöntemiyle soya danelerinden yağın çıkarılmasından sonra geriye kalan soyanın öğütülmesiyle elde edilmektedir.