BEP toplantısı ne kadar sıklıkla yapılır?

İçindekiler:

  1. BEP toplantısı ne kadar sıklıkla yapılır?
  2. BEP toplantısı kim yapar?
  3. Bir sınıfta kaç özel eğitim öğrencisi olabilir?
  4. BEP toplantısı ne demek?
  5. BEP neden hazırlanır?
  6. Sınıf öğretmeni BEP hazırlar mı?
  7. BEP biriminde kimler yer alır?
  8. Yasal olarak bir sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olabilir?
  9. BEP kaç kez hazırlanır?
  10. BEP planı kim hazırlar?

BEP toplantısı ne kadar sıklıkla yapılır?

BEP toplantıları yılda 3 defa yapılır. Sene başı, ikinci dönem ve yıl sonu. Bu toplantılardan sene başı ve ikinci dönem olan, öğretmenler kurulu toplantısından en geç 1 ay içerisinde yapılır.

BEP toplantısı kim yapar?

Yönetmelikte BEP geliştirme biriminin okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında toplanacağı, toplantıya rehberlik öğretmeni, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, öğrencinin velisi ve öğrencinin katılacağı ifade edilmektedir.

Bir sınıfta kaç özel eğitim öğrencisi olabilir?

f) Özel eğitim sınıflarının mevcudu en fazla; okul öncesi eğitimde ve ilköğretimde 10, ortaöğretim ve yaygın eğitimde 15 öğrenciden oluşur. Ancak, otistik çocuklar için her tür ve kademede açılan özel eğitim sınıflarında ise sınıf mevcudu en fazla 4 öğrencidir.

BEP toplantısı ne demek?

Normal okul programındaki değişiklikleri ve uyarlamaları içeren ve her özel eğitim gerektiren öğrenci için hazırlanan yazılı bir plandır. Özel eğitim gerektiren öğrencinin gelişimini gözlemek ve iletişim kurmak için öğretmenlere yardımcı olan bir araçtır.

BEP neden hazırlanır?

Bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP), özel gereksinimli öğrencinin eğitsel gereksinimlerinin en üst düzeyde karşılanmasını sağlamak üzere hazırlanır. Öncelikle çocukların; duygusal, zihinsel, sosyal ve akademik alanlarda yapabildikleri dikkate alınır. ... Bu da BEP'in içeriğini oluşturmaktadır.

Sınıf öğretmeni BEP hazırlar mı?

Bu öğrenciler, programında yer alan amaçlara göre değerlendirilir. " Yalnız BEP ekibindekiler öğrenci ile ilgili yeteri düzeyde bilgi sahibi olmadıkları için BEP hazırlamak o öğrencinin dersine giren sınıf öğretmeni/sınıf rehber öğretmeninin işidir.

BEP biriminde kimler yer alır?

BEP geliştirme birimi üyeleri; BEP geliştirme birim başkanı,(Okul Müdürü/Müdür Yardımcısı) Varsa gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, Sınıf öğretmeni, Branş öğretmenleri, Rehber öğretmen-psikolojik danışman Öğrenci velisi ve Öğrenciden oluşur.

Yasal olarak bir sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olabilir?

ğ) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden bireylerin bulunduğu sınıflarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitim kurumlarında özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 10, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir.

BEP kaç kez hazırlanır?

BEP, BEP geliştirme birimi tarafından hazırlanır. BEP geliştirme birimi müdür ya da mü- dür yardımcısı başkanlığında öğrencinin dersine giren tüm öğretmenlerden, varsa rehber öğretmenden ve öğrencinin velisin- den oluşur. BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.

BEP planı kim hazırlar?

BEP Geliştirme birimi hazırlar. Bu birim, kurum müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında kurulur. Bu birim; BEP'in hazırlanmasında, uygulanmasında ve değerlendirilmesinde etkin şekilde görev yapar.