Anestezist maaşı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Anestezist maaşı ne kadar?
  2. Anestezi teknikeri kaç gün çalışır?
  3. Anestezist olmak için hangi bölüm okunmalı?
  4. Anestezist diye kime denir?

Anestezist maaşı ne kadar?

Yeni işe başlamış anestezi uzmanları, genellikle 10.000 TL maaş ile göreve başlar. Ama sektörde deneyimli anestezi uzmanları genellikle aylık olarak 30.000 TL - 40.000 TL maaş alır.

Anestezi teknikeri kaç gün çalışır?

Anestezi teknikerleri birçok tekniker ve teknisyen gibi nöbet yazılan saatler dışında haftada kırk (40) saat çalışırlar. 40 saat deyip geçmemek lazım çünkü anestezi teknikerleri acil durumlarda nöbete çağırılabilirler, hastanedeki personel sayısına bağlı olarak fazla mesaiye kalabilirler.

Anestezist olmak için hangi bölüm okunmalı?

Anestezi teknisyeni olmak için 2 yıllık bir ön lisans eğitimi yeterli olurken anestezi doktoru olmak için 6 yıl süresince tıp fakültesinde eğitim almak gerekir. 6 yıllık tıp eğitiminin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girilip anestezi bölümünde 4 yıl boyunca uzmanlık eğitimi alınması gerekir.

Anestezist diye kime denir?

Anestezi uzmanları, farklı yaş grubundaki hastaların farklı bölgesel ameliyatları için ağrı duymadan ve can güvenliğini sağlayarak hayatiyetini sürdüren, acil tıp, dahili bilimler, yoğun bakım, cerrahi bilimler ile ilgili donanımlı hekimler topluluğudur.