Su ile pasta olur mu?

İçindekiler:

  1. Su ile pasta olur mu?
  2. Islak kek su ile olur mu?
  3. Süt yerine su ile kek yapılır mı?
  4. Sütsüz browni nasıl yapılır?
  5. Islak keke süt yerine ne konulabilir?
  6. Kek harcına sıcak su konur mu?

Su ile pasta olur mu?

Evde süt ya da yoğurt olmadığı ve şahane bir kek yapmak istediğiniz durumlarda eliniz ilk bu tarifine gitsin. Hayat kurtaran, çay saatlerini güzelleştirecek o kek tarifinin içerisinde ise su var! Su, kekinize yumuşacık bir doku kazandırırken daha çok kabarmasına da yardımcı olur.

Islak kek su ile olur mu?

Sütsüz Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtayla şekeri köpürene kadar karıştıralım, sonra yağımızı dökelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra suyu dökelim. Kakaoyu ekleyelim sonra o yaptığımız sostan bir bardak kenara ayıralım üstü için.

Süt yerine su ile kek yapılır mı?

Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Sütsüz browni nasıl yapılır?

Tarife geçelim.
  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz yağı ekliyoruz, onu da çırpıyoruz.
  2. Suyu ekleyip kakaoyu da ekliyoruz, çırptıktan sonra bir bardak ayırıyoruz.
  3. Vanilya, kabartma tozunu ekliyoruz. ...
  4. Yağlanan kare borcama koyup 175 derecede fırını 10 dakika ısıtılmış olacak fırına yerleştirin.
Daha fazla öğe...

Islak keke süt yerine ne konulabilir?

Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır. Sütlü keklerdeki gibi çok pofuduk bir kıvamları olmaz.

Kek harcına sıcak su konur mu?

Kekin Hazırlanması Yumurta şekerin içinde iyice erimelidir. Çırparken parmakla kontrol edilmeli, pürüzsüz oluncaya kadar çok iyi çırpılmalıdır. ... Kek malzemesini karıştırdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı sıcak su konulursa kek çok güzel kabarır. Fındık, fıstık veya ceviz gibi malzemeler keke en son konulur.