Milli Eğitim Uzmanlığı ne demek?

İçindekiler:

  1. Milli Eğitim Uzmanlığı ne demek?
  2. Kobi uzmanı ne kadar maaş alır?
  3. Eğitim uzmanı neler yapar?
  4. MEB uzmanlik sinavina kimler girebilir?
  5. Kosgeb çalışanları ne kadar maaş alır?
  6. Eğitim uzmanı kimler olabilir?
  7. Milli eğitim uzman yardımcısı ne iş yapar?
  8. Kişisel gelişim uzmanı nasıl olunur?

Milli Eğitim Uzmanlığı ne demek?

Milli Eğitim Uzmanları Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilmektedirler. Görev yaptıkları birimin ve genel olarak Bakanlığın görev alanına giren konularda mevzuat çalışmaları ve hedef tespiti için araştırmalar yaparlar.

Kobi uzmanı ne kadar maaş alır?

KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni giren bir Kobi Uzman Yardımcısının 2021 yılı maaşı yaklaşık 7000 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini tamamlamış bir Kobi Uzmanının 2021 maaşı ise yaklaşık 8000 Türk Lirasıdır.

Eğitim uzmanı neler yapar?

Eğitim uzmanı; bağlı olduğu firma içinde çalışan personelin eğitim durumunun saptanmasını sağlayan, eğitim ihtiyacı gibi alanları yöneten kişiye verilen isimdir. Firmanın hangi departmanında eksiklik varsa orada çalışan elemanların eğitim almasını sağlar.

MEB uzmanlik sinavina kimler girebilir?

MADDE 23 – (1) Aylıksız izin ile toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izni hariç olmak üzere, uzman yardımcılığında fiilen en az üç yıl görev yapan ve uzmanlık tezi başarılı kabul edilenler yeterlik sınavına girmeye hak kazanır.

Kosgeb çalışanları ne kadar maaş alır?

KOSGEB Uzman Yardımcılığı işini yapmak isteyenler için 2021 yılı güncel olarak maaşlar olarak ortalama 8.000₺ olarak bilinmektedir.

Eğitim uzmanı kimler olabilir?

Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.

Milli eğitim uzman yardımcısı ne iş yapar?

Görev yaptıkları birimin ve genel olarak Bakanlığın görev alanına giren konularda mevzuat çalışmaları ve hedef tespiti için araştırmalar yaparlar. ... Dış ülkelerde yer alan sistemlerin ülkemiz sistemine entegrasyonu ve mevcut sistemin daha verimli işlemesi üzerine araştırma ve çalışmalar yaparlar.

Kişisel gelişim uzmanı nasıl olunur?

Kişisel gelişim alanında uzmanlaşmak isteyen kişiler, üniversitelerin eğitim fakültelerinde bulunan "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" veya "Psikoloji" bölümünden lisans eğitimlerini tamamlayabilirler.