Emekli aylığı hisse oranı nedir?

İçindekiler:

  1. Emekli aylığı hisse oranı nedir?
  2. SSK emeklisi ölüm parası kimlere verilir?
  3. Emekli ölüm aylığı ne kadar?
  4. Ölen kocanın emekli maaşı eşine nasıl bağlanır?
  5. Vefat eden anne babanın emekli maaşını kimler alabilir?
  6. Iş kazası sonucu ölüm maaşı ne kadar?

Emekli aylığı hisse oranı nedir?

Vefat eden sigortalının sadece eşi maaş alabiliyor ise; hisse oranı 2/4 olmaktadır. Ancak sigortalı çalışmasının olmaması ve emekli olmaması gibi durumlarda bu oran ¾ olmaktadır. ... Hak sahibi eş ve 3 çocuğu ise; çocukların hissesi 1/5, eşin hissesi 2/5 olmaktadır.

SSK emeklisi ölüm parası kimlere verilir?

Cenaze ödeneği sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine verilir. Cenazenin bu kişiler dışında gerçek veya tüzel kişiler tarafından kaldırıldığının belgelenmesi durumunda, masraflar gerçek veya tüzel kişilere ödenir.

Emekli ölüm aylığı ne kadar?

% 60 olan aylık bağlama oranı sigortalının 81 gün arasında primi ödenen her 360 gün için 2 9000 günden sonra ödenen her 360 gün için de 1 5 artırılır. Bakıma muhtaç durumda malüllük aylığı almakta iken vefat eden sigortalının hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı oranı % 60'dır.

Ölen kocanın emekli maaşı eşine nasıl bağlanır?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul eş yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. İkinci eş de ölürse sadece bir eşten aylık bağlanır. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

Vefat eden anne babanın emekli maaşını kimler alabilir?

Ölüm aylığı geride kalan eş, çocuk, anne babaya bağlanabilir. ... Vefat eden kişinin kız çocuklarına evli olmamaları şartıyla yaşa bakılmaksızın ölüm aylığı bağlanır. Evlenen kız çocuğunun ise aylığı kesilir. Kız çocuk boşanırsa yeniden hak sahibi konumuna gelir ve aylık alabilir.

Iş kazası sonucu ölüm maaşı ne kadar?

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının aylık kazancının% 70'inin % 50 si dul kalan eşe gelir olarak bağlanır. Eğer dul kalan eş dışında gelir bağlanacak çocuk yok ise ve dul kalan eş kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almıyor ise bu sefer bağlanacak gelir % 75 oranında dikkate alınacaktır.