Diploma denkliği ne demek?

İçindekiler:

  1. Diploma denkliği ne demek?
  2. Diplomam avrupada geçerli mi?
  3. Mesleki Eğitim Merkezi lise diploması nasıl alınır?
  4. Ustalık belgesi olanlar meslek lisesi diploması yerine geçer mi?

Diploma denkliği ne demek?

Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Diplomam avrupada geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Mesleki Eğitim Merkezi lise diploması nasıl alınır?

Daha önceden Ustalık Belgesi almış ortaokul mezunu kişiler, Mesleki Lisesi Diploması alabilirler. Bunun için Mesleki Eğitim Merkezlerinde diploma fark derslerini almak yeterlidir.

Ustalık belgesi olanlar meslek lisesi diploması yerine geçer mi?

Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler. ... Ustalık ve kalfalık eğitimi mesleki eğitim olarak geçmektedir.