Present Perfect fiilin kaçıncı hali?

İçindekiler:

  1. Present Perfect fiilin kaçıncı hali?
  2. So Far hangi zamanda kullanılır?
  3. Have ile fiilin kaçıncı hali kullanılır?
  4. Aylardan önce for mu since mi?
  5. Aylarda for mu since mi?

Present Perfect fiilin kaçıncı hali?

Yukarıdaki tablomuzda gördüğünüz gibi Present Perfect Tense bir cümle kurarken önce cümlenin başına özne gelir, yanına uygun yardımcı fiil seçilir ve son olarak fiilin 3. hali kullanılır.

So Far hangi zamanda kullanılır?

İNGİLİZCE'DE PRESENT PERFECT TENSE (YAKIN GEÇMİŞ ZAMAN) 'İN ' SO FAR ( UP TO NOW, UP UNTİL NOW) ' İLE KULLANIMI: 'Bu zamana kadar' anlamına gelen 'So far' Present Perfect Tense (yakın geçmiş zaman) ile kullanılır. So far this week, so far this semester gibi zaman zarflarıyla birlikte de kullanılabilir.

Have ile fiilin kaçıncı hali kullanılır?

'Have' fiilinin geçmiş zaman hali 'Had'dir. Bütün öznelerle aynı şekilde kullanılır. Olumsuzu 'didn't have' ; sorusu 'Did have' şeklindedir.

Aylardan önce for mu since mi?

Since: -den beri, -den itibaren anlamındadır. She has lerarned English since 2010 (2010'dan beri İngilizce öğreniyor.) “Since” kullanımında eylemin başlangıcı vurgulanır. Örneklerde de görüldüğü gibi belli bir süreden bahsederken “for” kullanılmakta, bir dönemin başlangıcını ifade ederken de “since” kullanılmaktadır.

Aylarda for mu since mi?

Hatırlayın! Bir şeyin ne zaman başladığından bahsederken since kullanın. Bir zaman dilimini anlatırken for kullanın. Since sadece perfect tenses ile beraber, ancak for bütün zaman kipleri ile kullanılabilir.