Çorum'da Alevi var mı?

İçindekiler:

  1. Çorum'da Alevi var mı?
  2. Çorum nerede laf sözlük?
  3. Uğurludağ nerenin ilçesi?
  4. Uğurludağ nereye bağlı?
  5. Dodurga nerenin ilçesi?
  6. Tosya nasıl bir yer?
  7. Tosya merkezde kaç cami var?

Çorum'da Alevi var mı?

Çorum'a bağlı bir ilçe olan Alaca, Türkiye'nin en fazla köye sahip ilçelerinin başında gelmektedir. İlçe nüfusunun çoğunluğu Sünni ve Alevi Türklerden oluşmaktadır. ... İlçede ki Sünni nüfus içinde Kafkas Göçmeni Abhazlar önemli bir yer tutar.

Çorum nerede laf sözlük?

Çorum ili Türkiye'nin kuzeyinde bulunan Karadeniz bölgesinin orta kesiminde yer almaktadır.

Uğurludağ nerenin ilçesi?

Uğurludağ ilçesi Karadeniz Bölgesi'ne bulunan şirin ve küçük bir ilçedir. Uğurludağ Hangi İle Bağlıdır? Uğurludağ Çoruma bağlı bir ilçe olup, il merkezine 44 km uzaklıktadır.

Uğurludağ nereye bağlı?

Uğurludağ ilçesi, Çorum'un ilçelerinden kuzeyinde İskilip ve Bayat, doğusunda Merkez ve güneyinde de Sungurlu ilçeleriyle komşudur.

Dodurga nerenin ilçesi?

Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Çorum'un küçük ilçelerinden birisidir. Dodurga ilçesinin Çorum il merkezine uzaklığı 45 km'dir.

Tosya nasıl bir yer?

Tosya, Kastamonu'ya bağlı, Karadeniz'in en güzel ilçelerinden biridir. Doğal ve tarihi birçok güzelliğin bulunduğu ilçe, dolu dolu bir gezi deneyimi sunmaktadır. ... Tarihe ev sahipliği yapan; Gavur Kayası Kalesi, Emirler Şehri Kalesi Tosya'nın tarihi dokusunu aktaran yerlerin başında gelmektedir.

Tosya merkezde kaç cami var?

Tosya Merkezde toplam 99 Cami ve Köylerde 123 Cami ibadete açık olup toplamda 212 Cami bulunmaktadır. İlçe nüfusuna göre Tosya merkezde 144 Erkek Cemaate 1 Cami düşmektedir. Yine Köy nüfusuna göre cami sayısı hesaplandığında köylerde 44 kişiye 1 Cami düşmektedir.