Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?
  2. Rapor alan öğretmene soruşturma açılır mi?
  3. Ücretli öğretmene soruşturma açılabilir mi?
  4. Soruşturma ek süresi ne kadardır?
  5. Öğretmene uyarı cezasını kim verir?
  6. Bir öğretmenin disiplin amiri kimdir?
  7. Öğretmenler il dışından rapor alabilir mi?
  8. Raporlu öğretmene görev verilir mi?
  9. Inceleme soruşturma süresi ne kadardır?
  10. Polis disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?
  11. Soruşturma yapılmadan disiplin cezası verilebilir mi?
  12. Uyarı cezası nasıl verilir?
  13. Belediye başkanlarının disiplin amiri kimdir?
  14. Sağlık Bakanlığı disiplin amiri kimdir?
  15. Başka ilden alınan rapor geçerli mi?
  16. Öğretmen raporlu iken ek ders kesilir mi?
  17. Öğretmen rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?

Öğretmenin vereceği ifade yazılı yada sözlü olarak ta olabilir. Disiplin kurulu başkanın çağrısı üzerine disiplin kurulu toplanır ve disipline konu olan olay yada şikayetin araştırılması yapılarak bir karar verilir. Disiplin kurulunda alınan karar öğretmene tebliğ edilir. Daha sonra işleme alınır.

Rapor alan öğretmene soruşturma açılır mi?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Ücretli öğretmene soruşturma açılabilir mi?

Ücretli öğretmenlere uyacakları kuralları hatırlatan bir sözleşme imzalatılması ve burada yazılan hususlara aykırı davranması halinde işine son verilmesi yada sözlü olarak uyarılması, söz konusu disiplin konusunun adli ve mali boyutları var ise suç duyurusunda bulunularak soruşturmanın savcılıklarca yapılması ...

Soruşturma ek süresi ne kadardır?

Memur Disiplin Soruşturması Ne kadar Sürede Tamamlanmalı? Soruşturma, görevlendirme yazısının atanan soruşturmacıya ulaşmasından itibaren 2 ay içerisinde tamamlanmalıdır. Eğer ki kanunen belirlenen bu süre içerisinde soruşturma tamamlanmazsa, atanan soruşturmacı gerekçe belirtmek sureti ile ek süre talep edebilir.

Öğretmene uyarı cezasını kim verir?

Kınama Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.

Bir öğretmenin disiplin amiri kimdir?

Müstakil müdürlük kadrosu bulunmayan anaokulları ile ilkokullarda müdürlük görevini de yürüten öğretmenlerin disiplin amirliği yetkisi yoktur. Ek listede gösterilen üst disiplin amirleri, sıralamada kendinden önce gelen amire bağlanmış olan bütün personelin aynı zamanda ilk disiplin amiri sıfatına haizdir.

Öğretmenler il dışından rapor alabilir mi?

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Raporlu öğretmene görev verilir mi?

Diğer taraftan, geçici görevli, izinli veya raporlu iken eğitim kurumlarının tatil edildiği süreçte göreve başlayan öğretmenlerin üzerinde herhangi bir ders görevinin bulunamayacağı açıktır. Dolayısıyla bu öğretmenlerin, söz konusu sürelerde yapmış sayılacakları herhangi bir ek ders görevi de olmayacaktır.

Inceleme soruşturma süresi ne kadardır?

Muhakkik tarafından yapılacak olan soruşturmanın içeriğine göre bu süre örneğin 1 ay olabileceği gibi daha kapsamlı soruşturma ve incelemelerde bu süre 6 ay 1 yıl gibi sürelere de uzayabilmektedir. Bu nedenle muhakkik tarafından yapılan soruşturma için kesin bir süre verilmesi mümkün görülmemektedir.

Polis disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.53/A-l).

Soruşturma yapılmadan disiplin cezası verilebilir mi?

Disiplin soruşturması yapılmadan kamu görevlisine disiplin cezası uygulanamaz. Devlet memurları tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinde belirtilen fiil ve hâllerin işlenildiğinin ilgili memurun disiplin amiri tarafından öğrenilmesi üzerine, derhâl disiplin soruşturmasına başlanır.

Uyarı cezası nasıl verilir?

Uyarma Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.

Belediye başkanlarının disiplin amiri kimdir?

Başbakanlık ve bakanlıklarda, bunların bağlı kuruluşlarında ilgisine göre Başbakanlık Müsteşarı, Bakanlık Müsteşarı, bağlı kuruluşların başında bulunan müsteşar, başkan, genel müdür, genel sekreter ve müdürler, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar, belediyelerde belediye başkanları, yurtdışı teşkilatında misyon ...

Sağlık Bakanlığı disiplin amiri kimdir?

5. Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.

Başka ilden alınan rapor geçerli mi?

Memuriyet mahalli dışında alınan sağlık raporu ancak geçici görev ve kanuni izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar halinde geçerlidir.

Öğretmen raporlu iken ek ders kesilir mi?

Geçici görevli, izinli veya raporlu iken eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu sürelerde göreve başlayan öğretmenlerin, bu süreçte herhangi bir şekilde ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır.

Öğretmen rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

Bu konuda tüm memurları kapsayan "Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" çıkarılmıştır. ... Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.