Sonbaharda Gül dikilir mi?

İçindekiler:

  1. Sonbaharda Gül dikilir mi?
  2. Gul fidesi ne zaman yer değiştirilir?
  3. Köklü Gül nasıl dikilir?
  4. Çiçekleri dökülen Orkide tekrar açar mı?
  5. Çiçeği dökülen orkide nasıl budanır?

Sonbaharda Gül dikilir mi?

Gül ekimi genellikle sonbaharda yapılır . Yılın bu zamanında ekilen çalılar daha kolay köklenir ve onları budamamız daha kolay olur.

Gul fidesi ne zaman yer değiştirilir?

Çiçek ve gül fidanlarında yer değiştirme ne zaman yapılmalı işte tavsiyelerimiz , bazen gölgede kaldığı için veya başka bir sebeple gül fidanının yeri değiştirilmek istenir. Bitki 10 yaşında bile olsa bu mümkündür. Bu iş için en uygun zaman kasım-aralık aylarıdır.

Köklü Gül nasıl dikilir?

Çıplak Köklü Dikim

  1. Öncelikle fidanın dalları 10-15 cm kalacak şekilde budanır. ...
  2. Aşı noktasının yüzeyden 5 cm aşağıda kalmasına çok dikkat ediniz. ...
  3. Dikim çukuru tamamen toprakla dolduğunda (yaklaşık olarak yüzeyin 5 cm üzerinde) su drene olana kadar dikim çukuruna su doldurun.çıplak köklü gül fidanları nakledilirken uyku durumundadır.

Çiçekleri dökülen Orkide tekrar açar mı?

Orkideyi tohum olarak ekip de büyütmeye başladı iseniz hemen çiçek vermesini beklemek hayalperestlik olacaktır. Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebilir. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Çiçeği dökülen orkide nasıl budanır?

Orkideler hassas bitkiler olduğu için budama öncesinde elinizi ve kullanacağınız budama makasını iyi dezenfekte etmiş olmanız gerekmektedir. Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir.