Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?
  2. 4 b lilere en son ne zaman kadro verildi?
  3. 4b pozisyonu nedir?
  4. 4b devlet memuru mu?
  5. Diyanette 3 1 ne demek?
  6. Sözleşmeli personel memur olabilir mi?

Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor.

4 b lilere en son ne zaman kadro verildi?

En son Haziran 2013'te kadroya alınan 4B sözleşmeli memurlarla ilgili yıllar sonra ilk defa iktidar kanadından olumlu bir yaklaşım olmasına karşın belirsizliğin devam etmesi ailelerine kavuşmayı bekleyen sözleşmelileri endişelendirdi.

4b pozisyonu nedir?

(B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb.)

4b devlet memuru mu?

Bu durumlar şöyle olmaktadır: 4-A Memur: Genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini yapmak ile görevlendirilenler memur sayılmaktadır. ... 4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır.

Diyanette 3 1 ne demek?

Eğitimle ilgili düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinde sözleşmeli öğretmenlerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan sözleşmeli personel de 3+1 düzenlemesinden yararlanacak. ... İşte bu kanun maddesinde yer alan dört yıl ibaresi 3 yıla, iki yıl ibaresı ise 1 yıla düşürülmektedir.

Sözleşmeli personel memur olabilir mi?

Hazırlanan çalışma sene içinde tamamlanarak Meclis'e sunulmuş olacak. Meclis'in onayıyla beraber sayıları 523 bini aşan sözleşmeli kamu personeli, kadrolu memur olmuş olacak.