Bağdaş kurmak deyim midir?

İçindekiler:

  1. Bağdaş kurmak deyim midir?
  2. Bağdaş kurmak nasıl yazılır TDK?
  3. Siper etmek ne anlama gelir?
  4. Canından bezdirmek ne demek TDK?
  5. Şaklabanlık ne demek TDK?
  6. Dalkavukluk ne demektir?
  7. Dalkavukluk eden ne demek?
  8. Yaltaklık etmek ne demek?
  9. Çekicilik ne anlama gelir?
  10. Dalkavuk Osmanlıca ne demek?

Bağdaş kurmak deyim midir?

Bağdaş Kurmak Deyiminin Anlamı (TDK) Nedir? Bağdaş kurmak deyimi bir çok alanda kullanılan bir cümledir. Anlamı ise ayakları çapraz bir şekilde uylukların altına alarak oturmak şeklinde ifade ediliyor.

Bağdaş kurmak nasıl yazılır TDK?

bağdaş kurmak, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'ğ', 'd', 'a', 'ş', ' ', 'k', 'u', 'r', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.

Siper etmek ne anlama gelir?

siper etmek ne demek? Kendini veya bir şeyi korumak amacıyla bir başka şeyi siper olarak kullanmak. Tuğla harmanındaki ameleler durup ellerini gözlerine siper ederek etrafı aradılar.

Canından bezdirmek ne demek TDK?

Canından bezmek deyiminin anlamı:Çektiği sıkıntılar yüzünden içinde olduğu hayatı artık istemeyecek bir duruma gelmek. ➡Canından bezmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ne yapayım böyle hayatı, beni canımdan bezdirdi!

Şaklabanlık ne demek TDK?

şaklabanlık, -ğı a. Şaklaban olma durumu: “Dikkate şayan bir neşem, bir şaklabanlığım vardı.” -A. Gündüz. şaklabanlık, 11 karakter ile yazılır.

Dalkavukluk ne demektir?

Kendisine çıkar sağlayacak olanlara aşırı bir saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kimse, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı: “Bunları yaparken hiçbir zaman kendini dalkavuk vaziyetine düşürmez.” -R. N. Güntekin. 2. tar.

Dalkavukluk eden ne demek?

Dalkavukluk etmek deyiminin anlamı ve açıklaması Gereksiz biçimde övmek, yalakalık yapmak, yaranmaya çalışmak.

Yaltaklık etmek ne demek?

yaltaklık, -ğı anlamı Yaltak olma durumu veya yaltakça davranış, dalkavukluk, tabasbus.

Çekicilik ne anlama gelir?

Çekicilik Nedir? Çekicilik bir kişinin bir başkasından hoşlanmasını sağlayan şeydir. Aşkı etkileyen en güçlü etmenlerden biridir. Fiziksel olarak çekici olduğu düşünülen kişiler, çekici olduğu düşünülmeyenlerden daha fazla sevilmektedir.

Dalkavuk Osmanlıca ne demek?

DALKAVUK: t. Eline maddî menfaatler, para vesaire geçirmek için yaltakçılık ve soytarılık edip kendi vakar ve haysiyetini muhafaza etmeyen adam.