Barbaros dizisi ne zaman başlayacak?

İçindekiler:

  1. Barbaros dizisi ne zaman başlayacak?
  2. Osmanlıda Halil Halid Kimdir?
  3. Halil Halid Bey mezarı nerede?
  4. Payitaht dayı kim?
  5. Halil Halit kim oynuyor?
  6. Payitaht Eşref aziz kimdir?

Barbaros dizisi ne zaman başlayacak?

Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatının anlatılacağı ve çekimlerinin başladığı Barbaros dizisinin eylül ayında yayın hayatına başlayacağı belirtiliyor. Barbaros Dizisi 1. bölümü eylül ayında TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

Osmanlıda Halil Halid Kimdir?

Kuzey Afrika ve İngitere'de Osmanlı adına önemli işlere imza atan Çerkes Şeyhizâde Halil Halid Bey, bir zaman Abdülhamid Han'a muhalefet etmiş, ama Jöntürklerin ihanetini görünce Sultan'ın yanında yer almıştı. ... İngiltere Cambrige Üniversitesi'nde ders veren ilk Osmanlı bilim adamıdır.

Halil Halid Bey mezarı nerede?

Merkezefendi Mezarlığı, İstanbul, Türkiye

Payitaht dayı kim?

TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkan Payitaht Abdülhamid'de "Halil Halid (Dayı)",Kurtlar Vadisi'nde "Memati" rolününü ustalıkla canlandıran ünlü oyuncu Gürkan Uygun'un yaşını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Halil Halit kim oynuyor?

TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht'ta ünlü oyuncu Gürkan Uygun'un canlandırdığı 'Halil Halid Bey' adlı tarihi karakter izleyicilerde büyük merak uyandırdı. Peki herkesin merak ettiği Halil Halid Bey kimdir?

Payitaht Eşref aziz kimdir?

Eşref Sencer Kuşçubaşı ya da bilinen adıyla Kuşçubaşı Eşref (1883, İstanbul - 15 Nisan 1964, İzmir), Ubıh asıllı Türk istihbaratçı ve gerilla savaşçısı.