Devlet hastanesinden özel hastaneye sevk edilen hastadan ücret alınır mi?

İçindekiler:

  1. Devlet hastanesinden özel hastaneye sevk edilen hastadan ücret alınır mi?
  2. Hastaneden alınan sevk kağıdı kaç gün geçerlidir?
  3. Başka hastaneye sevk edilince randevu alınır mı?
  4. Yoğun bakıma sevk edilen hastadan ücret alınır mı?
  5. Aile hekimi özel hastaneye sevk edebilir mi?

Devlet hastanesinden özel hastaneye sevk edilen hastadan ücret alınır mi?

Yetkililer, “Sadece acil olarak ambulanslarla özel hastaneye getirilen hastalar ve kendilerini takip eden devlet hastanelerindeki doktorlarının sevki ile gelen hastalardan ücret alınmıyor” ifadelerini kullandı.

Hastaneden alınan sevk kağıdı kaç gün geçerlidir?

1- Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği 2.4. maddesinin son fıkrası "Sevk işlemleri, şehir içi sevklerde 3 (üç) işgünü, şehir dışı sevklerde 5 (beş) işgünü geçerlidir." hükmü uyarınca sevkler şehir içinde 3 sehir dışında 5 gün süre ile geçerlidir. Bu düzenleme sağlık kurum veya kuruluşuna başvuruya ilişkindir.

Başka hastaneye sevk edilince randevu alınır mı?

DİĞER HASTANELERDEN TEŞHİS ÜNİTELERİNE SEVK EDİLEN HASTALAR Diğer hastanelerden her hangi bir tahlil ve tetkik için sevkli gönderilen hastalar ilgili birimlerden randevu almalıdır. Yapılan bu sevklerde hastaların tekrar hastanemizde muayene olması gerekli değildir.

Yoğun bakıma sevk edilen hastadan ücret alınır mı?

Duyuruya göre acil müdahale sonucu yoğun bakım ünitesine yatışı uygun görülen hastalar ile acil hal kapsamında 112 Komuta Kontrol Merkezi Koordinasyonunda sevk ile yoğun bakıma yatışı yapılan hastalara bu başvuruya ilişkin taburcu edilinceye kadar sunulan tüm sağlık hizmetlerinden de ilave ücret alınamayacaktır.

Aile hekimi özel hastaneye sevk edebilir mi?

Tasarıya göre, aile hekiminden sevk almadan hastanelere gidilemeyecek, hastaneler de sevksiz hasta kabul etmeyecek. Acil durumlar ve kronik hastalıklar bu uygulamanın dışında tutulacak.