General hangi rütbe?

İçindekiler:

  1. General hangi rütbe?
  2. Üsteğmen Yüzbaşı arası kaç yıl?
  3. Subaylık için kaç net gerekir 2020?
  4. Yedek Subay olmak için ne yapmak gerekir?
  5. Asker olmak için ne yapılmalı?
  6. Subaylık sınav başvuruları ne zaman?

General hangi rütbe?

General, kara ve hava kuvvetlerinde albaydan sonra gelen ve mareşale kadar olan yüksek rütbeli subaylara verilen unvan. Deniz Kuvvetleri'ndeki dengi "amiral"dir. Hitap ederken yalnızca korgeneral ve orgenerale "General" denilmekle birlikte, tuğgeneral ve tümgeneral rütbeli subaylar, doğrudan bu rütbeleriyle anılırlar.

Üsteğmen Yüzbaşı arası kaç yıl?

Subay Meslek Programları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, üsteğmen ve yüzbaşı rütbeleri için en az 3 yıl olan kıta hizmet süresi, 6 yıla çıkarıldı.

Subaylık için kaç net gerekir 2020?

Toplam 55 net yeterli olacaktır. Bu puanı almak için: 24 Türkçe neti, 18 Temel Matematik neti, 3 Sosyal Bilimler neti ve 10 Fen Bilimleri neti olmak üzere yine 55 net yapmak yeterli olacaktır. 2020 MSÜ Taban Puanları Kaçta Kaldı, Kaç Nete Kaç Puan Geldi?

Yedek Subay olmak için ne yapmak gerekir?

4 yıllık lisans eğitimi vermiş olan bir fakülteden mezun olanlar, yedek subay olma şansını elde edebilmektedirler. Yedek subay olmak istediklerine dair taleplerini iletmeleri gerekmektedir....

  1. Hava Kuvvetleri Bando ve Merasim Komutanlığı'nda sınava girilebilmektedir. ...
  2. Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda sınav yapılmaktadır.

Asker olmak için ne yapılmalı?

Vatandaşı olmak. 27 yaşını doldurmuş ve 32 yaşını tamamlamamış olmak. TSK'nın belirlediği Sağlık Yeteneği Yönetmeliği gereğince aranan şartları sağlıyor olmak. Silahla görev almaya engel olacak hukuki bir durumda olmamak ve güvenlik soruşturmasında sorunsuz olmak.

Subaylık sınav başvuruları ne zaman?

Toplamda 550 subay alımı için 17 Şubat'ta başlayan başvurular, 07 Mart'ta sona erecek.