Karpuz meyve mi yoksa sebze mi?

İçindekiler:

  1. Karpuz meyve mi yoksa sebze mi?
  2. Şeker pancarı sebze mi meyve mı?
  3. Karpuz bitki mi?
  4. Brokoli sebze mi?
  5. Mercimek meyve mi sebze mi?
  6. Karpuz hangi aileden?

Karpuz meyve mi yoksa sebze mi?

Botanik olarak karpuz bir meyvedir. Özel bir tür meyve olan karpuz yenilebilir meyvesi için yetiştirilir. Çoğu insan onları sebze olarak görse de tanım gereğinde kabak ve yeşil fasulye de bir meyvedir. Tarımsal olarak konuşursak, karpuzlar sebzelere daha çok benzemektedir.

Şeker pancarı sebze mi meyve mı?

Bunlar bitkinin gövde, yaprak ve kökleridir. Avokado, fasulye, mısır taneleri, salatalık, tahıl, fındık, zeytin, biber, kabak, su kabağı, ayçiçeği tohumu ve domates teknik olarak meyvedir. Kereviz (kök), marul (yaprak), karnabahar ve brokoli (tomurcukları), pancar, havuç ve patates (kök) ise sebzedir.

Karpuz bitki mi?

Karpuz (Citrullus lanatus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türü.

Brokoli sebze mi?

Brassica oleracea türüne ait olan brokoli, geniş çiçekli başları sebze olarak yenen lahana ailesinden yenilebilir yeşil bir bitkidir.

Mercimek meyve mi sebze mi?

Güzel yurdumuzun her bölgesinde üretime açık olan bir bakliyat türüdür. Kırmızı, yeşil, sarı ve siyah mercimek olmak üzere çeşitleri vardır. Yüksek protein kaynağıdır. Demir eksikliğini giderme konusunda yardımcı olan mercimek, salatalarda ve mezelerde sıklıkla kullanılır.

Karpuz hangi aileden?

Kabakgiller Karpuz/Familya Karpuz (Citrullus lanatus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türü.