Kireç sökücü lekesini ne çıkarır?

İçindekiler:

  1. Kireç sökücü lekesini ne çıkarır?
  2. Kireç çözücü lekesi fayanstan nasıl çıkar?
  3. Parkeden Porçöz lekesi nasıl çıkar?
  4. Pencere lekesi nasıl çıkar?
  5. Halıya dökülen Porçöz lekesi nasıl çıkar?
  6. Pencere cam lekesi nasıl çıkar?
  7. Inatçı cam lekesi nasıl çıkar?

Kireç sökücü lekesini ne çıkarır?

Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.

Kireç çözücü lekesi fayanstan nasıl çıkar?

Fayans ve evyedeki kireç sökücü lekesi üzerinde cif krem yarım saat bekletilir. Bekleme süresi ardından nemli bezin üzerine sıvı el sabunu dökülür ve bölge silinir. Sıvı el sabunu kullanıldığı zaman kireç çözücü lekesi çıkar.

Parkeden Porçöz lekesi nasıl çıkar?

Ortadan ikiye kestiğiniz limona bir miktar tuz dökün ve lekeli bölgeyi bu limonla iyice ovalayın. Ya da limonun suyunu çözücü olarak kullanıp sünger yardımı ile ovarak da lekeleri çıkarabilirsiniz.

Pencere lekesi nasıl çıkar?

Doğal ürünler kullanılmak istenirse temizlik suyuna bir miktar tuz koyulabilir. Kolayca temizlenecek ve pırıl pırıl olacaktır. Lekeli bölgelere kesilmiş limon dilimleri sürülebilir veya kaynatılmış sirke ile silinebilir. Camların buğulanmaması için gliserine batırılmış bez ile silinmelidir.

Halıya dökülen Porçöz lekesi nasıl çıkar?

Bunun için bölgeye bir miktar tuz dökülür ve üzerine de limon suyu sıkılır. Biz bez yardımıyla tuz ve limon karışımı lekeli bölgeye iyice sürülür. Eğer bu uygulamadan yeterince iyi bir sonuç alamazsanız lekenin üzerine bol miktarda mısır nişastası dökün ve bekleyin.

Pencere cam lekesi nasıl çıkar?

Su lekelerinden kurtulun
  1. Cam silme suyunuza birkaç damla sirke ilave edin. ...
  2. Camlarınızı normal temizlik bezleriyle değil de mikrofiber bezlerle silin. ...
  3. Cam silme suyunuza birkaç damla da yumuşatıcı ilave edebilirsiniz. ...
  4. Bulaşık makineleri için üretilen parlatıcılar cam temizlemede de kullanılabilir.
Daha fazla öğe...

Inatçı cam lekesi nasıl çıkar?

Bir havluyu sirkeli su çözeltisinde ıslatıp çözeltiyi camdaki spreyli bölgeye yay. Havluyu camdaki spreyli bölgeye koyup orada bekleterek sirkenin lekelere nüfuz etmesini sağlayabilirsin. Camı hafifçe havluyla silerek temizle. Sirke çözeltisi emdirilmiş havluyu camı temizlemek için kullan.