Küf kokusunu ne engeller?

İçindekiler:

  1. Küf kokusunu ne engeller?
  2. Elbise üzerindeki rutubet kokusu nasıl giderilir?
  3. Koltuktaki nem kokusu nasıl giderilir?
  4. Baza altı küf kokusu nasıl giderilir?
  5. Küf kokan çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Küf kokusunu ne engeller?

Deterjanla birlikte sirke kullanın: Çamaşır yıkarken, oluşabilecek küf ya da mantarların önüne geçmek için deterjan ile birlikte sirke de kullanın. Sirke, küf oluşumunu engellemede oldukça etkili sonuçlar verir.

Elbise üzerindeki rutubet kokusu nasıl giderilir?

Kıyafeti koyabileceğiniz bir kabın için 4 litre su ve 1 bardak sirke ekleyin. Daha fazla suya ihtiyacınız varsa, her 4 litre için 1 bardak sirke kullanın. Küf kokulu giysinizi, su ve sirke karışımının içine koyun ve 4-5 saat bekletin. Giysiyi karışımın içinden çıkarın ve her zamanki gibi normal yıkama yapın.

Koltuktaki nem kokusu nasıl giderilir?

Bunun için ilk olarak bir kabın yarısına kadar ılık su doldurmalı ve içerisine bir çay bardağı sirke ile yardım çay bardağı limon suyu eklemelisiniz. Ardından bu karışım ile koltuklarınızı çok bastırmadan silmelisiniz.

Baza altı küf kokusu nasıl giderilir?

Eğer “Bazadan rutubet kokusu nasıl giderilir?” gibi bir soru soruyorsanız, yani kapalı bir nokta için çözüm arıyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. Koku emen maddeler arasında yer alan karbonatı hava alan büzgülü bir poşetin içerisine koyup bazaya veya dolap içlerine yerleştirebilirsiniz.

Küf kokan çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Bir kaba sıcak su ve sirke ekleyin. Temiz bir bezi bu suda ıslatıp, deterjan gözünü temizleyebilirsiniz. Makinenizin deterjan gözüne bir miktar tuz, karbonat ve sirke ekleyip yüksek sıcaklıkta ve boş olarak çalıştırın. Ardından kalıntıları temizlemek için tekrar sıcak olarak boş yıkayın.