135 puanla hangi üniversiteye girebilirim?

İçindekiler:

  1. 135 puanla hangi üniversiteye girebilirim?
  2. Açık Öğretim için barajı geçmek gerekir mi?
  3. Açık Öğretim için kaç puan lazım?
  4. Açık Öğretim için kaç puan gerekir?
  5. Açık Öğretim Lisesi bir ders kaç kredi?
  6. Hangi ders kaç kredi üniversite?

135 puanla hangi üniversiteye girebilirim?

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.

Açık Öğretim için barajı geçmek gerekir mi?

AÖF Lisans Tamamlama yapacaksanız, TYT'ye girmeden de AÖF Bölümlerinden birini tercih edebilirsiniz. AÖF Kayıt için Baraj Puanı, AÖF 2 yıllık bölümler için 150 puan, AÖF 4 yıllık bölümler için 180 puan almanız gerekmektedir.

Açık Öğretim için kaç puan lazım?

4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 170 puan almak gerekmektedir.

Açık Öğretim için kaç puan gerekir?

AÖF önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekiyor.

Açık Öğretim Lisesi bir ders kaç kredi?

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.

Hangi ders kaç kredi üniversite?

Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği - Madde 22-(2)).