Rusya işçi olarak nasıl gidebilirim?

İçindekiler:

  1. Rusya işçi olarak nasıl gidebilirim?
  2. Rusya işçi vizesi açıldı mı?
  3. Rusya vize zor mu?
  4. Rusya işçi vizesi ne zaman açılacak?

Rusya işçi olarak nasıl gidebilirim?

Rusya Federasyonu'na 90 gün süreli çalışmak amacıyla gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti ve diğer ülke vatandaşlarının 'Rusya Çalışma Vizesine' başvuru yapması gerekmektedir. Rusya Çalışma Vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerin Rusya Federasyonu Göçmen Bürosu tarafından düzenlenen davetiyeye ihtiyaçları vardır.

Rusya işçi vizesi açıldı mı?

Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında yılından itibaren uygulanan vize zorunluluğu kısmi olarak değiştirildi. Rusya Federasyonu tarihinden sonra Rusya, Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşarına vizesiz seyahat imkanı tanımaya başlamıştır.

Rusya vize zor mu?

Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Husisi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır. Rusya vizesi almak çok kolaydır. ... Diğer bir konu ise, bu kadar kolay vize alabiliyorsunuz ancak olumsuz olan konu ise, Rusya için uzun süreli vize almak çok zordur.

Rusya işçi vizesi ne zaman açılacak?

29 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan Rusya Federasyonu diplomatik temsilcilikleri nezdinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Türkiye'de oturma izni bulunan yabancılara verilmek üzere tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlanacaktır.