El yapımı limonata nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

İçindekiler:

  1. El yapımı limonata nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  2. Taze limonata kaç gün dayanır?
  3. Ev yapımı limonata uzun süre nasıl saklanır?
  4. 1 litre limonata yapabilmek için kaç kg limon gerekir?

El yapımı limonata nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Limonlar iyice yıkanıp, kabukları rendenin ince kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş kabuklar şekerle iyice ovulur. Limonları suları sıkılıp karışıma ilave edilir ve karıştırılır. 1,5 lt su eklenerek karıştırılır ve buzdolabında en az 2 saat bekletilir (Arada gidip karıştırın ki dibe çökmesin).

Taze limonata kaç gün dayanır?

Şimdi elde ettiğimiz bu konsantre limonatamızı tekrar daha büyük bir kaba tel süzgecimizden içine tülbent koyarak yine su ilaveleri ile geçiriyoruz. Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor. Afiyet olsun.

Ev yapımı limonata uzun süre nasıl saklanır?

Limonları güzelce sıktıktan sonra cam kavanoza veya cam şişeye doldurun. İçerisine limon çekirdeği kaçmamasına özen gösterin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, saklama işlemi için plastik şişe kullanmamaktır.

1 litre limonata yapabilmek için kaç kg limon gerekir?

3 kg limondan 15 litre limonata elde edilebilirse; 1 litre limonata yapabilmek için kaç kg limon gerekir? Cevap: 1/5 kg limon gerekir.