Amino asitler nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Amino asitler nerede kullanılır?
  2. Amino takviyesi ne işe yarar?
  3. Amino asitler neden farklıdır?
  4. Asit neden zararlı?
  5. Amino asit ne zaman alınmalı?

Amino asitler nerede kullanılır?

Aminoasitler, proteinleri oluşturan temel yapı taşlarıdır. Kimyada bir aminoasit hem amin hem de karboksil fonksiyonel gruplar içeren bir moleküldür. Aminoasitler, vücut hücrelerinin sitoplazmalarında üretilir. Aminoasitler iltihaba karşı etkilidir ve bağışıklık düzeyimizi arttırır.

Amino takviyesi ne işe yarar?

Amino asitin en önemli faydası elbette kas kütlesini geliştirmesidir. Yağsız vücut kütlesin ve kas gücünü arttıran amino asitler, sporcuların kas dokusunda iyileşmeye ve gelişmeye destek sağlamaktadır. Bunun yanı sıra amino asitler içerisinde bulunan arjinin kaslara da kan akışını hızlandırmaktadır.

Amino asitler neden farklıdır?

Proteinlerde bunlardan çok daha farklı amino asitler de bulunabilir. Proteinlerin toplam amino asit sayısı, içerdiği amino asit çeşidi sayısı ve sıralaması DNA'dan gelen komutlar sayesinde belirlenir. Farklı proteinler, 20 temel amino asitle oluşturulmuş polipeptitlerin daha sonra “farklılaşmaları” ile oluşur.

Asit neden zararlı?

- Yoğun asit içeriği sebebiyle, özellikle çocukluk çağında diş gelişimine negatif etki eden ve kemik mineralizasyonunda bozukluklara sebep olabilmektedir. - Asitli içeceklerin aşırı tüketilmesi, kalsiyumun vücutta emilimini azaltmakta ve osteoporoz gibi çeşitli kemik rahatsızlıklarına zemin hazırlayabilmektedir.

Amino asit ne zaman alınmalı?

Yoğun bir spordan önce alınan BCAA, siz aktiviteyi yaparken karaciğerinizde parçalanır ve protein sentezlenmesi için kullanılırlar ve antrenman boyu kaslarınızı beslerler. Önerilen kullanım spordan önce veya spor esnasında kullanılması yönündedir. Kahvaltı öncesinde alınan amino asitlerin bir çok faydası vardır.