Olympos antik kenti hangi şehirdedir?

İçindekiler:

  1. Olympos antik kenti hangi şehirdedir?
  2. Olympos Antik Kenti kime ait?
  3. Olympos hangi şehirde?
  4. Aspendos öğretmenlere ücretsiz mi?
  5. Olympos ta kimler yaşamış?
  6. Olimpos a nasıl gidilir 2021?
  7. Müzeler öğretmenlere ücretsiz mi?
  8. Olimpos nasıl giderim?
  9. Olympos Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?

Olympos antik kenti hangi şehirdedir?

Antalya'nın batısında Kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Olympos Antik Kenti önemli bir liman kentidir.

Olympos Antik Kenti kime ait?

Olimpos, Kumluca
Tarihçe
Bağlı olduğuKült merkezi
İlgili kişi(ler)Roma İmparatoru Markus Aurellius
Sit ayrıntıları
Buluntu(lar)Bizans Kilisesi, akropol, kutsal yol, tapınak kalıntıları, lahit mezarlar, sarnıç
9 satır daha

Olympos hangi şehirde?

Antalya Körfezinin batısında, Kemer ile Kumluca ilçeleri sınırlarında bir vadide kurulmuştur. Antalya ilinin beğenilen bu tatil yerlerinden Olimpos, Kemer ilçesinden yaklaşık olarak 28 km batıda olan, bağlı olduğu Kumluca ilçesine de yaklaşık olarak 40 dakika uzaklıkta yer almaktadır.

Aspendos öğretmenlere ücretsiz mi?

Aspendos giriş ücreti, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz. * Aspendos'a girişlerde Müzekart geçerli. 60 TL karşılığında Müzekart+ çıkarttırarak 1 yıl boyunca bir çok müzeyi ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz. 18 yaş üstü öğrenciler ise 30 TL'ye indirimli müzekart çıkartarak bu imkandan faydalanabilirler.

Olympos ta kimler yaşamış?

Olympos, antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Şehrin temelleri eski Helenistik dönemde, MÖ. 300 civarında inşa edilmiştir....Olimpos'da sürekli olarak yaşayan ve her kaynakta Olimpiyan olarak geçen 10 tanrı vardır bunlar:
  • Zeus,
  • Hera,
  • Poseidon,
  • Ares,
  • Hermes,
  • Hephaistos,
  • Afrodit,
  • Apollo,
Daha fazla öğe...

Olimpos a nasıl gidilir 2021?

Olimpos Plajı'na ulaşım Antalya'dan Kumluca istikametine giden kara yolundan Çıralı sapağını takip ederek sağlanır. Olimpos Plajı giriş ücreti 2021 yılında da sadece antik kenti gezenlerden alınmaktadır. Antik kent bilet ücreti ise 40 liradır. Yani sadece plajı ziyaret edenler herhangi bir ücret ödememektedir.

Müzeler öğretmenlere ücretsiz mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstündekilerin ülke genelindeki müzeleri ücretsiz ziyaret edebileceklerini bildirdi.

Olimpos nasıl giderim?

Antalya Otogarının Antalya İlçeler Terminalinden kalkan Kumluca, Finike, Kaş, Fethiye yönüne kalkan minibüslerle Olimpos'a gidebilirsiniz. Çiçek Tur, Kumluca Koop, Finike Koop, Batı Antalya Tur dolmuşlarını veya otobüslerini tercih edebilirsiniz. 2019 için Olimpos dolmuşları ulaşım fiyatı 15 TL.

Olympos Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?

Olympos, 11. ve 12. yüzyıllarda Cenevizliler, Venedikliler ve Rodos Şövalyeleri tarafından yeniden inşa edilmiş. Haçlı seferleri sırasında ticaret limanı olarak kullanılmış. 15. yüzyılda Osmanlı Donanmasının doğu Akdeniz'i hakimiyeti altına almasıyla da şehir boşaltılmıştır.