Göbek fıtığı ameliyatının riski var mı?

İçindekiler:

  1. Göbek fıtığı ameliyatının riski var mı?
  2. Göbek fıtığı ameliyatı sonrası ne zaman spor yapılır?
  3. Kasık fıtığı ameliyatının riski var mı?
  4. Göbek Fıtık ameliyatı sonrası tekrarlar mı?
  5. Ameliyat sonrası spor yapmak doğru mu?
  6. Göbek fıtığı ameliyatında sonra kaç gün hastanede kalınır?
  7. Açık göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Göbek fıtığı ameliyatının riski var mı?

Karın fıtık ameliyatı riskleri, düşük ihtimalli olan süreçler içermektedir. Karın fıtığı ameliyatı riskleri, hastanın sağlık geçmişine bağlı olarak da değişmektedir. Ancak operasyon sırasında veya sonrasında problem oluşma ihtimali, oldukça düşüktür.

Göbek fıtığı ameliyatı sonrası ne zaman spor yapılır?

Koşma, yüzme, bisiklet gibi sportif aktivitelere dönüş süresi ise genel olarak, açık ameliyat sonrası 4-6 hafta, kapalı ameliyat sonrası 1-2 haftadır. Halter ve diğer ağır sporlar için doktorunuzla görüşmelisiniz. Hastalarımızda kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığından dikiş almak gerekmez.

Kasık fıtığı ameliyatının riski var mı?

Elektif şartlarda yapılan, yani hiçbir acil durum söz konusu olmaksızın hasta en iyi şekilde ameliyata hazırlanarak planlı şekilde en uygun zamanda yapılan fıtık onarımlarında risk çok çok düşüktür. Hayati risk pratik olarak yoktur.

Göbek Fıtık ameliyatı sonrası tekrarlar mı?

Fıtık nüks (tekrar etme) oranı değişkendir fakat ameliyat sonrası 10 yıl içinde tekrar riski %1-3 kadar düşük düzeylerdedir. Birçok fıtık onarımdan sonraki 2 yıl içinde nüks eder. Genelde nükler gerilimsiz onarımlarda düşük, anatomik onarımlarda yüksektir.

Ameliyat sonrası spor yapmak doğru mu?

Yapılması Gereken Egzersizler Kemikle birlikte çevresindeki kaslarında uyumlu şekilde uzaması ve çalışması gerekir. Ameliyattan sonra bacağın kullanılmaması kasların gerginleşerek eklem hareketlerinin kısıtlanmasına sebep olur. Bunlardan dolayı ameliyattan sonra egzersizleri günlük yapmak gerekir.

Göbek fıtığı ameliyatında sonra kaç gün hastanede kalınır?

Fıtığın büyüklüğüne göre açık veya kapalı (laparoskopik) cerrahi seçenekleri tercih edilebilir. Ameliyat sonrası dönemde fıtığın büyüklüğüne ve hastanın genel durumuna göre hastanede kalış süresi ortalama bir veya iki gündür.

Açık göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Açık yöntem veya diğer adıyla klasik yöntemde fıtığın çıktığı bölgeye yaklaşık 7-8 cm'lik bir kesi yapılır. Karın duvarındaki yırtığa ulaşılır ve buradan dışarı doğru çıkmış organlar içeri itilip karın içindeki normal yerlerine yerleştirilir.