Tüp mide ameliyatı sonrası pilav ne zaman yenir?

İçindekiler:

  1. Tüp mide ameliyatı sonrası pilav ne zaman yenir?
  2. Mide küçültme ameliyatından sonra nasıl beslenmeli?
  3. Tüp mide sıvı Dönemi neler yenir?
  4. Tüp mide ameliyatı sonrası makarna ne zaman yenir?
  5. Mide ameliyatı olan biri nasıl beslenmeli?
  6. Tüp mide ameliyatı sonrası ne zaman normal yemek yenir?

Tüp mide ameliyatı sonrası pilav ne zaman yenir?

Pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllar zor tolere edildiğinden ilk 6 ay tüketilmemelisiniz. Yağ ve şeker içeriği yüksek gıdaları tüketmemelisiniz. Hazır gıdalardan kesinlikle kaçınmalısınız. Yüksek proteinli besinlerin (et,tavuk,balık,yumurta,peynir,süt ve süt ürünleri) önceliğiniz olduğuna dikkat etmelisiniz.

Mide küçültme ameliyatından sonra nasıl beslenmeli?

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Sıvı Diyet Dönemi
  • Et suyu.
  • Tanesiz komposto.
  • Açık çaylar.
  • Su.
  • Ev yapımı ayran.
  • Soya sütü
  • Tavuk suyu.

Tüp mide sıvı Dönemi neler yenir?

Bu dönemde içilen sıvılar ılık, şeffaf, berrak, tanesiz, şekersiz olmalıdır. Bu dönemde taze meyve suyu veya şekersiz komposto, laktozsuz süt, laktozsuz sütten yapılmış ayran, et suyu/ tavuk suyu/ kemik suyu ve proteini arttırılmış içecekler ve bolca su tüketilmelidir.

Tüp mide ameliyatı sonrası makarna ne zaman yenir?

Makarna, pilav, erişte, bulgur, ekmek gibi tahıllar ilk 6 ay tüketilmemelidir. Yağda kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemleri yerine ızgara, fırın, haşlama veya buğulama tercih edilmelidir. Kuru yemişler çiğ olarak 3 aydan sonra diyetisyenimizin önerdiği miktarda çok iyi çiğnenerek tüketilebilir.

Mide ameliyatı olan biri nasıl beslenmeli?

Kırmızı et, çiğ sebze ile çiğ meyve yiyebilirsiniz. İyi çiğnemek kaydıyla tüm katı yemekleri yiyebilirsiniz. Yemek sırasında bir çay bardağı su içebilirsiniz. Şeker ve tatlılardan, kremalı çorba, sos, tereyağı, kızarmış gıdalar ve fast food gibi yüksek yağlı gıdalardan da kaçının.

Tüp mide ameliyatı sonrası ne zaman normal yemek yenir?

Ameliyattan yaklaşık üç ay sonra sınırlamalar kalkmıştır. Kırmızı et, çiğ sebze ile çiğ meyve yiyebilirsiniz. İyi çiğnemek kaydıyla tüm katı yemekleri yiyebilirsiniz. Yemek sırasında bir çay bardağı su içebilirsiniz.