Yemin kefareti için nasıl niyet edilir?

İçindekiler:

  1. Yemin kefareti için nasıl niyet edilir?
  2. Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir?
  3. Şafii mezhebinde oruca nasıl niyet edilir?
  4. Yemin etmenin kefareti var mı?

Yemin kefareti için nasıl niyet edilir?

Cevap: Kefaret orucunu en kısa zaman içerisinde peş peşe olmak sureti ile 3 gün tutmalısınız. Niyetinizi ise şöyle yapmalısınız. “Niyet ettim bozmuş olduğum yeminimin kefareti için oruç tutmaya” Ya Rabbi sen beni af eyle ve orucumu kabul eyle.

Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir?

Oruca niyet etme zamanına gelecek olursak, niyet vakti güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir ancak imsak vaktinden sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş ve oruca aykırı bir iş ya da işlem yapılmamış olması gerekmektedir.

Şafii mezhebinde oruca nasıl niyet edilir?

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332)."

Yemin etmenin kefareti var mı?

Yemin bozmanın kefareti için zekat alması caiz durumda olan 10 fakire tüm bedenini kapatacak kadar 1 kat elbise verilir. Aç olan 10 fakire 1 gün içerisinde 2 defa yemek verilir. Diğer taraftan 1 fakire 10 gün yemek vermek de yemine kefaret olur.