İbn-i Sina eserleri nelerdir madde?

İçindekiler:

  1. İbn-i Sina eserleri nelerdir madde?
  2. İbn-i Sina hangi görüşü savunur?
  3. Ibni Sina hangi felsefi akım?
  4. Ibni Sina'nın felsefeye dair en önemli eseri nedir?
  5. İbn-i Sina'ya göre kötülüğün iki temel kaynağı nedir?

İbn-i Sina eserleri nelerdir madde?

İbn-i Sina eserleri arasında El-Şifa, Al-Kanun fi't- Tıp ( Tıp Kanunu), El-Necat ve El-İşarat ve Tenhibat başı çeker. İlk Latinceye çevrilen kitapları Metafizik ve Kitab el-Nefs'tir. ... Gezgin bir hayat sürdüğü dönemlerde dört ay zindanlara atılan İbn-i Sina El Hidayet kitabını yazar.

İbn-i Sina hangi görüşü savunur?

İbni Sînâ'nın Felsefesi İbni Sînâ, felsefeyi iki temel kısma ayırıyor: Nazarî hikmet, amelî hikmet. Nazarî (teorik) hikmet; tabiat felsefesi, matematik ve metafizik olarak üçe ayrılırken, amelî (pratik) hikmet de siyaset, ekonomi ve ahlâk olarak üçe ayrılmaktadır.

Ibni Sina hangi felsefi akım?

İbn-i Sina
İbn-i Sina ابن سینا
ÖlümHaziran 1037 (56–57 yaşında) Hemedan, Kakuyiler
Kariyeri
DalıFelsefe Tıp Astronomi Simya
EtkilendikleriHipokrat Aristoteles Galen Yeni Platonculuk Kindi Fârâbî Râzî Birûni
5 satır daha

Ibni Sina'nın felsefeye dair en önemli eseri nedir?

En mühim eserlerinden biri bütün Orta çağda filozofun Hippokrat'dan sonraa batıda en büyük hekîm olarak tanınmasına sebep olan Kitab-ül-kanun fit - Tıbb'ı dır ki, kı saca «Kanun» adıyla tanınır. Fakat İbn Sina, İbn Baytar, İbn Rıdh- van gibi doğrudan doğruya ilmî araştırmalara kendini vermedi.

İbn-i Sina'ya göre kötülüğün iki temel kaynağı nedir?

Kötülükle yokluk ve özellikle de imkân/kuvve kavramları arasında kurduğu ilişki, İbn Sînâ'nın metafizik kötülük hakkındaki düşüncelerinin de temelini teşkil etmektedir. ... Bu çerçevede Leibniz gibi İbn Sînâ'nın da tabiî ve ahlâkî kötülüğün kaynağı olarak metafizik kötülüğü gördüğü söylenebilir.