Yeni ehliyet alanlar nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Yeni ehliyet alanlar nasıl çıkarılır?
  2. Ehliyette hangi bilgiler yazar?
  3. Ehliyet çıkarmak için ne yapmak lazım?
  4. Ehliyette Sürücü Belge No nerede yazar?
  5. 2021 Ehliyet almak ne kadar?
  6. Yeni ehliyet çıkartmak ne kadar?

Yeni ehliyet alanlar nasıl çıkarılır?

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Nereye Başvurmalıyım? Var olan eski ehliyetinizin yerine yenisini çıkarmak istediğinizde yetkilendirilmiş olan kurumlar Nüfus Müdürlükleridir. Bunun için internet üzerinden online olarak bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden randevu alarak ehliyet çıkarma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyette hangi bilgiler yazar?

Çipli sürücü belgelerinde 1 numaralı kısımda isim, 2 numaralı kısımda soy isim, 3 numaralı kısımda doğum tarihi ve yeri, 4a yazan yerde ehliyet veriliş tarihi, 4b yazan yerde sürücü belgesinin geçerliliğinin biteceği tarih, 4c yazan yerde ehliyetin verildiği yerin plaka kodu ve ili, 4d yazan yerde ise sürücünün T.C.

Ehliyet çıkarmak için ne yapmak lazım?

İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Ehliyette Sürücü Belge No nerede yazar?

Ehliyet no, eski tip ehliyetlerde aşağıda belirtilmiş olan resimdeki alanda olduğu gibi belge no alanında yazar. Yeni tip ehliyetlerde ehliyet no 5 numaralı olan bölümde kırmızı daire içerisindeki yazılı olduğu şekilde gösterilmiştir.

2021 Ehliyet almak ne kadar?

Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. 2021 yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir; A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 272 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 225 TL, Vakıf Payı: 45 TL, Toplam: 542 TL.

Yeni ehliyet çıkartmak ne kadar?

Ehliyet Kayıp ve Çalıntı Ücreti & Bedeli 2021 Yani eski tip sürücü belgesi kaybedildiği durumda yenisini çıkartma işlemi için toplamda 270 TL, eski tip sürücü belgesi kaybedildiği durumda yenisini çıkartma işlemi için toplamda 15 TL ödeme yapılması gerekmektedir.