1 yaşındaki bebeğe inek sütü nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. 1 yaşındaki bebeğe inek sütü nasıl verilir?
  2. Devam sütü nasıl verilir?
  3. 6 aylık bebeğe inek sütü verilirse ne olur?
  4. 7 aylık bebeğe hazır süt verilir mi?

1 yaşındaki bebeğe inek sütü nasıl verilir?

Bu nedenle bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü verilmemesi tavsiye edilir. Ancak çocukların 1 yaşından sonra günlük kalsiyum protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için günde 2 bardak süt tüketmesi oldukça önem taşıyor. Pastörize veya UHT ile mikroptan arındırılmış, katkısız tam yağlı süt içilmesi önemlidir.

Devam sütü nasıl verilir?

Çocuğun ihtiyacına göre bunlardan 1-2 tanesi gün içinde öğün olarak verilip geri kalan öğünler devam sütü verilir. 6 -8 aylık bir bebeğe günde 4 defa devam sütü verilebilir. Gün içinde hangi saatte vereceğiniz çok önemli olmamakla beraber ek gıdaları genellikle gün içinde verilmeli.

6 aylık bebeğe inek sütü verilirse ne olur?

Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü almasını ve inek sütünün bebeğin gelişimini durdurduğunu belirten uzmanlar, “Annenin ilk sütü bebeğin ilk aşısıdır.Besleyici ve hastalıktan koruma özelliği bulunduğu için her bebeğe mutlaka verilmelidir” diye konuştu.

7 aylık bebeğe hazır süt verilir mi?

Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, sağlıklı bir gelişim için önem taşıyor. Herhangi bir nedenle anne sütü verilemediğinde / yeterli olmadığında ise 6. aydan sonra inek sütü (pastörize veya uzun ömürlü) bebeklere verilebilecek en zengin besin değerine sahip gıda maddeleri arasında yer alıyor.