Velayet almak icin ne yapmaliyim?

İçindekiler:

  1. Velayet almak icin ne yapmaliyim?
  2. Velayet davası kac celsede biter?
  3. Geçici velayet davası ne kadar sürer?
  4. Boşanmada 2 çocuğun velayeti kime verilir?
  5. Avukatsız velayet davası açılır mı?

Velayet almak icin ne yapmaliyim?

Velayetin anne ve babadan alınabilmesi için yasal bir sebep bulunması gerekir. Belli hallerde hakim vasi(yasal temsilci) atanmasına hükmedebilir. Hakim vasi atanmasına gerek görmediği sürece kısıtlanan ergin çocuklar da anne babanın velayeti altında kalabilirler.

Velayet davası kac celsede biter?

Velayet davasi kac celsede biter? Boşanma davalarının içerisinde görülen velayet davaları, boşanma davasının sonuçlanma, makul süresi olan 449 günlük süre içerisinde boşanma ile birlikte karar verilir.

Geçici velayet davası ne kadar sürer?

Geçici velayet kaç gün sürer? Aile mahkemesinin velayet konusunda verilen kararın gerekçeleri ile yazılması ve hakimin onaylanma süresi ise 30 gündür. Bu süre ile velayet davası 209 gün içerisinde belirlenen makul sürede sonuçlanması hedeflenmiştir.

Boşanmada 2 çocuğun velayeti kime verilir?

Çocuğun velayet hakkı yalnızca anne ve babaya verilmektedir. Anne ve babanın vefat etmesi halinde çocuğun üstün yararı ve menfaatine göre çocuğa vasi atanacaktır.

Avukatsız velayet davası açılır mı?

gibi velayet değişikliğini zorunlu kılabilecek durumlarda eşlerden birinin istemi üzerine velayetin değiştirilmesi söz konusu olabilmektedir. Kanunda sayılmış olunan bu sebepler sınırlı sayıda değildir. ... Velayet değişikliği davası açmak için avukat desteği şarttır.