Tofaş Türk Otomobil Fabrikasi a ş nerede?

İçindekiler:

  1. Tofaş Türk Otomobil Fabrikasi a ş nerede?
  2. Toaso hisse kimin?
  3. Tofaş Doğan en son ne zaman üretildi?
  4. Şahin araba hangi ülkede üretiliyor?
  5. Şahin araba en son ne zaman üretildi?
  6. Doğan SLX ne zaman üretildi?

Tofaş Türk Otomobil Fabrikasi a ş nerede?

Türkiye'nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olan Tofaş, Bursa Fabrikası'nda, Minicargo projesi kapsamında Fiat, Citroen, Peugeot markalarına, Yeni Doblo projesi kapsamında ise Fiat, Opel, Vauxhall ve RAM markalarına üretim yapıyor.

Toaso hisse kimin?

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

Tofaş Doğan en son ne zaman üretildi?

Tofaş Doğan veya kısaca Doğan, TOFAŞ'ın 1982-2002 yılları arasında Türkiye'de ürettiği sedan otomobildir. Arabanın şasisi TOFAŞ tarafından İtalyan Fiat Regata modelinden türetilmiştir. Station wagon karosere sahip modeli Tofaş Kartal ve daha alt modeli Tofaş Şahin olarak adlandırılmıştır.

Şahin araba hangi ülkede üretiliyor?

Etiyopya'nın ilk otomobil fabrikası üretimine Şahin'le start verdi. Geçen yıl Koç Grubu şirketlerinden TOFAŞ'la sessiz sedasız bir anlaşma yapan Holland Car, Türkiye'den giden parçalarla birebir Şahin üretiyor.

Şahin araba en son ne zaman üretildi?

Tofaş Şahin veya kısaca Şahin, Tofaş tarafından 19 yılları arasında üretilen sedan otomobilidir. Station wagon modeli Kartal,daha yüksek donanım ve renk seçenekleri içeren sedan modeli ise Doğan olarak adlandırılmıştır. 1.4 litre ve 1.6 litre benzinli karbüratörlü ve enjeksiyonlu motorlara sahiptir.

Doğan SLX ne zaman üretildi?

Piyasada bulunan en pahalı kuş serisi Doğan SLX'tir. 5 kol çelik jantları da bu versiyona hastır. Sis farları bulunur. Tampon altları ve aynaları gövde rengindedir. 1993 yılından 2001 yılına kadar üretilmiştir.