Türkiyede Çocuk Hakları Sözleşmesi ne zaman kabul edilmiştir?

İçindekiler:

  1. Türkiyede Çocuk Hakları Sözleşmesi ne zaman kabul edilmiştir?
  2. Çoçuk Hakları Sözleşmesi'nin amacı nedir?
  3. Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabul edildiği gün olan 20 Kasım aynı zamanda ne günü olarak kutlanmaktadır?
  4. Çocuk Hakları Sözleşmesi nde neler vardır?
  5. Hangisi Birleşmiş Milletler Örgütünün insan haklarını evrensel düzeyde korumak amacıyla 10 Aralık 1948 de imzaladı belgedir?
  6. Birleşmiş Milletler 10 Aralık 1948 de ne imzaladı?
  7. Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin kabul edildiği gün hangi özel gün olarak kutlanmaktadır?

Türkiyede Çocuk Hakları Sözleşmesi ne zaman kabul edilmiştir?

Türkiye, tarihinde imzaladığı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne 9 Aralık 1994 tarihli ve 4058 sayılı TBMM Uygun Bulma Kanunu uyarınca taraf olmuş ve anılan Sözleşme Türkiye açısından onay belgelerimizin BM Sekretaryası'na tevdi edilmesini müteakip tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Çoçuk Hakları Sözleşmesi'nin amacı nedir?

1989'da Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme imzalanmış ve her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ilan edilmiştir. ... BM sözleşmesinin temel amacı çocukların sağlıklı bir yaşam sürmelerini garanti altına almaktır.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabul edildiği gün olan 20 Kasım aynı zamanda ne günü olarak kutlanmaktadır?

Dünya Çocuk Günü bu yıl da farkındalık çalışmaları ile kutlanacak. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ardından her yıl 20 Kasım günü, dünya genelinde çocuk haklarına vurgu yapılan özel bir gün olarak kutlanıyor.

Çocuk Hakları Sözleşmesi nde neler vardır?

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde on sekiz yaşını doldurmamış her birey çocuktur. Savunmasız olarak nitelendirilen tüm çocukların özel koruma ve destek hakkı bulunmaktadır. Çocuklar; özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, onur ve anlayış ortamında büyümelidir.

Hangisi Birleşmiş Milletler Örgütünün insan haklarını evrensel düzeyde korumak amacıyla 10 Aralık 1948 de imzaladı belgedir?

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi (İngilizce: Universal Declaration of Human Rights ya da kısaca UDHR), Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulu'nun Paris'te yapılan 183. oturumunda kabul edilen 30 maddelik ...

Birleşmiş Milletler 10 Aralık 1948 de ne imzaladı?

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi,1 10 Aralık 1948 günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul edilmiştir.2 Oylamaya katılan BM üyesi 48 devletin temsilcileri “olumlu” oy vermiştir. Türkiye de, “olumlu” oy verenler arasındadır. Bildiriye “karşı oy” veren çıkmamış fakat 8 üye devlet, çekinser oy kullanmıştır.

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin kabul edildiği gün hangi özel gün olarak kutlanmaktadır?

Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.