Yaşam koçu olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Yaşam koçu olmak için ne yapmalı?
  2. Yaşam Koçu belgesi ne işe yarar?
  3. Yaşam Koçluğu Nedir Nasıl Yapılır?
  4. ICF onaylı koç nasıl olunur?

Yaşam koçu olmak için ne yapmalı?

Yaşam koçluğu için belirli bir okul mezunu olunması gerekmiyor. Diploma dışında yaşam koçluğu sertifikasının olması gerekiyor. Yaşam koçluğu sertifikası yetkin özel eğitim kurumlarından alınmaktadır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi büronuzu açabilir ya da bir kurumda çalışabilirsiniz.

Yaşam Koçu belgesi ne işe yarar?

Yaşam koçluğu sertifikası programının amacı nedir? ... Yaşam koçluğu sertifika programı; anormal davranışlar sergileyen kişilere yönelik çalışmaları kapsamadığı gibi, daha çok normal bir hayat sürdüren kişilerin hayatlarında daha verimli ve daha sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak için alınan bir eğitim programıdır.

Yaşam Koçluğu Nedir Nasıl Yapılır?

Yaşam koçluğu; Alınan profesyonel eğitimin ardından, danışan diye tabir edilen insanların özellikle iş ve kariyer planlaması yapmasına yardımcı olunması ve hedeflerini daha net belirleyerek o yolda sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlayan kişilerin meslekleridir.

ICF onaylı koç nasıl olunur?

ICF dünyanın en büyük profesyonel koçluk organizasyonudur. ICF Üyesi olmak için, ICF standartlarını karşılayan en az 60 saatlik bir koçluk eğitimi tamamlamanız gerekir. Bunu başarmanın en iyi yolu, ICF akredite bir koçluk eğitimine başlamaktır.