Adli Tıp raporu ne zaman çıkar?

İçindekiler:

  1. Adli Tıp raporu ne zaman çıkar?
  2. Adli tıp raporu nereye gelir?
  3. Adli Tıp raporu kime verilir?
  4. Adli tıp Şube Müdürlüğü neye bakar?
  5. Adli tıp raporunda hangi hususlar yer alır?

Adli Tıp raporu ne zaman çıkar?

Otopsi raporu, normal yollar ile gerçekleşen ölümlerde 1 gün içerisinde çıkmaktadır. Ancak adli vakaya konu olacak cinayet, kaza, yaralanma vb. durumlar için yapılan otopsi raporu daha kapsamlı araştırmalara dahil olduğu için tamamlanma süresi değişkenlik göstermektedir.

Adli tıp raporu nereye gelir?

Adli tıp raporları üç nüsha hazırlanır, raporun aslı raporu talep eden Cumhuriyet Savcılığına kapalı zarf içinde imzalı olarak teslim edilir. Diğer nüsha raporu verenin bağlı bulunduğu üst sağlık kurumu olarak başhekimlik, sağlık müdürlüğü vb. arşivinde muhafaza edilmek için en az 5 sene saklanmak üzere gönderilir.

Adli Tıp raporu kime verilir?

Adli tıp raporu almanın gerekli olduğu bir fiilin mağduru olan birey öncelikle polise başvurmalıdır. ... Eğer olaydan uzun süre sonra bireyde ek sakatlıklar geliştiyse bunların bahsi geçen olaya bağlı olup olmadığı konusu da adli tıp raporu ile ortaya konur.

Adli tıp Şube Müdürlüğü neye bakar?

Adli Tıp Uzmanı, yargı organlarına tıbbi alanda bilirkişi hizmeti verir. Suç mahallinden toplanılan bulgu ve kanıtları, tıbbi bilgi ve yöntemleri kullanarak analiz eder. Yapılan analizleri, yargı organlarında kullanılmak üzere sunar.

Adli tıp raporunda hangi hususlar yer alır?

Adli tıp raporları konularına göre, yaralama raporları, cinsel suç raporları, adli-psikiyatrik raporlar ile özgülenmiş raporlar olarak suç tayini, maluliyet, grafoloji, alkol, keşif ve otopsi raporlarıdır. Sonuçları açısından ise adli tıp raporları geçici raporlar, kesin raporlar ve ek raporlar olarak ayrılır.