Ilksana Kimler Üye Olabilir?

İçindekiler:

  1. Ilksana Kimler Üye Olabilir?
  2. Ilksana üyelik zorunlu mu?
  3. Ilksan kesintisi her ay ne kadar?
  4. Okul öncesi Ilksan üyeliği var mı?
  5. Ilksan evlilik yardımı kimlere verilir?
  6. Ilksan üye kimlik karti nasıl alınır?
  7. İLKSAN ölüm yardımı kimlere verilir?
  8. Emekli sınıf Öğretmeni Ilksandan ne kadar alır?
  9. Ilksan evlilik yardımı formu hangi adrese?
  10. Ilksan evlilik yardımı ne kadar?
  11. Ilksandan ayrılma dilekçesi nereye verilecek?

Ilksana Kimler Üye Olabilir?

4357 Sayılı Kanunun 7117 sayılı Kanunla değişik 11. maddesinde sayılan doğal üyelerimiz;
  • Sınıf öğretmenleri,
  • Aday sınıf öğretmenleri,
  • Özel Eğitim Kurumları sınıf öğretmenleri,
  • Maarif Müfettişler ve Maarif Müfettiş yardımcıları
Daha fazla öğe...

Ilksana üyelik zorunlu mu?

3- İLKSAN'a Üyelik Neden Zorunludur? ... İLKSAN üyeliği, Türk Medeni Kanununda tanımlanan üyelik ilişkisi gibi değildir. İLKSAN üyeliği aynen EMEKLİ SANDIĞI gibi memuriyete giriş ile eş zamanlı olarak kazanılan bir hak ve yükümlülüktür.

Ilksan kesintisi her ay ne kadar?

Mevzuat gereği Kadrolu olarak görev yapan üyelerin, Emekli keseneği matrahlarının %2 si oranında, Sözleşmeli olarak görev yapan üyelerin, sigorta primine esas kazanç tutarının %2 si oranında aidatları kesilmekte olup aidat miktarında değişiklik yapılamamaktadır. İLKSAN'da Üyelik Sürdürme Nasıl Olur?

Okul öncesi Ilksan üyeliği var mı?

İLKSAN Yönetim Kurulu aldığı kararla Okul öncesi öğretmenlerinin İLKSAN üyesi olmayacaklarına karar verdi. Kararda ayrıca bugüne kadar üyeliği devam edenlerin ise istemeleri halinde bugüne kadar yapılan kesintileri yasal faizi ile geri alabileceklerine karar vermiştir.

Ilksan evlilik yardımı kimlere verilir?

İLKSAN. Evlenme Yardımı, Sandık üyesi iken evlenenlere bir defaya mahsus olmak üzere yapılan yardımdır. Evlenme Yardımının miktarı Sandık Yönetim Kurulunca belirlenmekte olup; 01.01.2021 tarihi itibariyle uygulanan Evlenme Yardımı 750,00TL'dir.

Ilksan üye kimlik karti nasıl alınır?

İLKSAN İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İlksan Üye Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile artık Üye Kimlik Kartlarınızı Üye Bilgi Sistemi aracılığıyla temin edebilirsiniz.

İLKSAN ölüm yardımı kimlere verilir?

İLKSAN. Cenaze Yardımı, sandık üyesi iken vefat eden üyelerimizin kanuni vârislerine yapılan karşılıksız yardımdır. 2021 Yılı Cenaze Yardımı tutarı, Asgari ücretin neti olan 2.825,90 TL'dir.

Emekli sınıf Öğretmeni Ilksandan ne kadar alır?

Öğretmenlerin hizmet yılı, ödedikleri aidatlara göre değişiklik göstermekle birlikte İLKSAN'ın 2020 yılı için sınıf öğretmenlerine devletin haricinde ödediği emekli ikramiyesi 49.000 TL ile 77.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Ilksan evlilik yardımı formu hangi adrese?

Değerli Üyelerimiz; İLKSAN'ın üyelerine sunmuş olduğu evlenme ve doğum yardımı başvurularını, artık en güvenli erişimin adresi olan “turkiye.gov.tr” den gerçekleştirebilirsiniz.

Ilksan evlilik yardımı ne kadar?

İLKSAN. Evlenme Yardımı, Sandık üyesi iken evlenenlere bir defaya mahsus olmak üzere yapılan yardımdır. Evlenme Yardımının miktarı Sandık Yönetim Kurulunca belirlenmekte olup; 01.01.2021 tarihi itibariyle uygulanan Evlenme Yardımı 750,00TL'dir.

Ilksandan ayrılma dilekçesi nereye verilecek?

Toplu sözleşme hükümlerinden biri olan zorunlu İLKSAN üyeliğinden ayrılabilme hakkı sonrasında öğretmenler dilekçelerini vermeye başladı. İLKSAN üyeliğinden ayrılmak isteyen öğretmenlerin aşağıdaki dilekçe örneğini İLKSAN merkezine göndermeleri yeterli olacaktır.