Otomatik vites araba nasıl kaldırılır?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites araba nasıl kaldırılır?
  2. Yarı otomatik vites araba nasıl kullanılır?
  3. Otomatik vites araba şanzıman yağı ne zaman değişir?
  4. Otomatik arabada DS ne demek?
  5. Otomatik şanzıman yağ değişimi kaç para?

Otomatik vites araba nasıl kaldırılır?

Otomatik vitesli araç modellerinde ise motorla bağlantıyı kesecek bir debriyaj kavraması olmadığı için direkt olarak tork konvertörü devreye girer. Tork konvertörü, motordan aldığı gücü şanzımana aktarmakla görevlidir. Motorun gücü, debriyaj kullanılmadan tekerleklere iletilir.

Yarı otomatik vites araba nasıl kullanılır?

Yarı otomatik vites sistemine sahip araçlarda, sürücüye kullanım kolaylığı sağlayan en önemli unsur, debriyaj pedalının bulunmamasıdır. Yapılması gereken sadece vites kolunu D, yani drive konumuna alarak sürüşe başlamak ve otomobile hareket kazandıran enerjinin motora, ardından tekerleklere aktarılmasını sağlamaktır.

Otomatik vites araba şanzıman yağı ne zaman değişir?

Bu nedenle, otomatik şanzıman yağı için değişim zamanınızı belirlerken aracınızın kullanım kılavuzunda önerilen zaman çizelgesine göre hareket etmeniz doğru olacaktır. Uzmanlar ise her 60 bin kilometrede, bu yağın değişmesini tavsiye eder.

Otomatik arabada DS ne demek?

Otomatik vites harfleri Bu harflerin her biri farklı bir hareketi temsil eder. ... D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Otomatik şanzıman yağ değişimi kaç para?

Şanzıman yağı fiyatı Vites kutusu yağının 1 litresini 25-35 TL arasında değişen fiyatlar ile tedarik etmeniz mümkün. Otomatik vites araçlarda ise şanzıman tipine göre şanzıman yağının litresi 40-90 tl arasında değişmektedir.