Belediye şirketlerine işçi alımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Belediye şirketlerine işçi alımı nasıl yapılır?
  2. Belediyeye girmek için ne yapmak gerekir?
  3. Belediye şirketlerinde çalışanlar ne olacak?
  4. Belediye personel maaşları ne kadar?
  5. Belediye çalışanları kamu görevlisi midir?
  6. Belediye şirketine geçenler tediye alacak mı?

Belediye şirketlerine işçi alımı nasıl yapılır?

-Bakanlığımızdan izin alınmaksızın ilgili belediyenin takdiriyle ve İŞKUR tarafından ilan edilmek suretiyle, belediye şirketine işçi alınmaktadır. **Personel gider oranı 0 veya @ üzerinde ise; -Bakanlığımızdan izin alınması ve akabinde İŞKUR tarafından ilan edilmek suretiyle, belediye şirketine işçi alınmaktadır.

Belediyeye girmek için ne yapmak gerekir?

Belediyelerde işçi olarak başvuru yapabilmek için ilgili belediyenin insan kaynakları bölümüne CV nizi bırakmanız yeterlidir. Anlaşmalı taşeron firmalarda işe başlamak istiyorsanız ilgili firmanın adresine ulaşarak bu firmayla iletişime geçmeniz ve CV bırakmanız daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Belediye şirketlerinde çalışanlar ne olacak?

Ancak belediye şirketlerinde 1 Temmuz 2020 tarihinden, merkezi idarelerde çalışan işçiler ise tarihinden itibaren işçiler artık asıl işverenin işkoluna geçiş yapacaklar. ... tarihinden itibaren asıl işverenin işkoluna aktarılması zorunlu tutulmuştur.

Belediye personel maaşları ne kadar?

Yararlandıkları haklar 657 sayılı kanun ile aynı olduğundan 6 ayda bir yapılan zamlardan yararlanırlar. 2021 yılında memur olarak görev yapan memur 4,036 lira civarında maaşı olmaktadır. İşçi olarak çalışanın maaşı ise 3,038 tl carında, sözleşmelinin maaşı ise 3391 TL civarında olmaktadır.

Belediye çalışanları kamu görevlisi midir?

Belediye şirketlerinin faaliyetleri, kamusal faaliyet olarak kabul edilmediğinden, söz konusu şirketlerin yöneticileri ve çalışanları, ifa ettikleri görev dolayısıyla Türk Ceza Kanunu uygulamasında kamu görevlisi değildir.

Belediye şirketine geçenler tediye alacak mı?

Kanuna göre belediyelerde ve belediyelere bağlı (İETT gibi) teşekküllerde çalışan işçilere ilave tediye ödeniyor. Belediyelere ait şirketlerde çalışan işçilere ise kanun uyarınca ilave tediye ödenmiyor. Bu nedenle belediyeye ait şirketlere geçişi yapılan taşeron işçiler de ilave tediye alamıyor.